Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Kadirov, 21 yaşındaki kızını bakan yardımcısı yaptı

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi Başkanı Ramazan Kadirov, en büyük kızı 21 yaşındaki Aishat'ı Çeçenistan’ın ilk Kültür Bakan yardımcılığına getirdi. Kadirov, kızı Aishat'ın atanmasının 'sağlam ve dengeli bir karar' olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-03 08:17:26

Kadirov, 21 yaşındaki kızını bakan yardımcısı yaptı

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi Başkanı Ramazan Kadirov, bölgesel hükümette yüksek profilli bir değişiklik gerçekleştirdi. Kadirov, en büyük kızı 21 yaşındaki Aishat'ı yüksek bir mevkiye atadı.

Kadirov, genç kızın Çeçenya'nın ilk kültür bakan yardımcısı olacağı bir kararname imzaladı.

Kadirov Telegram hesabından yaptığı paylaşımda kızı Aishat'ın atama kararını "sağlam ve dengeli" olarak nitelendirdi.

Kadirov'a göre Aishat, yaşına rağmen, kültür alanında ciddi ve büyük projeler de dahil olmak üzere liderlik alanında geniş deneyime sahip.

Kadirov, atama talebinin Çeçenya Kültür Bakanı Khozh-Baudi Daaev'in tavsiyesi üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Kadirov ayrıca kızı Aishat'ın, cumhuriyetçi filarmoni toplumunun gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Çeçen lider Kadirov'a göre kızı, her zaman hevesli ve aktif. Sanatçılara ve pop topluluklarına yardım ediyor. Ve son zamanlarda kendini kültür alanı üzerine yakından incelemeye adadı.

Kadirov, Aishat'ın Mart ayında "Çeçen Cumhuriyeti'ne Hizmetler İçin" madalyasıyla "hak ettiği şekilde ödüllendirildiğini" de hatırlattı.

Aishat Kadırova kimdir

Aishat, Ramzan Kadirov'un en büyük kızıdır. 31 Aralık 1998'de doğdu. 2017 yılında babasının sınıf arkadaşının oğluyla evlendi. 2016 yılında Müslüman kıyafetleri üreten Grozni moda evi Firdaws'ın direktörü oldu.

Aishat, 2017 yılında ilk moda koleksiyonunu sundu, aynı yıl Moda Yeni Yıl Ödüllerini aldı. Aralık 2017'de Aishat Kadirov, Grozni'de bir iç giyim ve özel ürünler mağazası açtı. 2019 yılında İktisat Fakültesi'nde okuduğu Çeçen Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu.

Öte yandan Ramzan Kadirov'un ailesinin yakınları, genellikle Çeçen yönetiminde, yüksek mevkilerde bulunuyor. 2018'de gazeteciler, en etkili yaklaşık 150 yetkiliden yaklaşık yüzde 30'unun, Çeçen lideri Kadirov'un akrabası olduğunu ortaya çıkardı.

Bu arada Ramzan Kadirov'un on çocuğu var, dördü oğlan, altısı kız. Aishat, Kadirov ailesinin en büyük çocuğu. Bu yılın Temmuz ayı ortasında ABD Dışişleri Bakanlığı, Ramzan Kadirov, eşi Medni Musaevna, kızları Aishat ve Karina'ya (Khadizhat) yaptırım uyguladı.

Kaynak: Topnews, Yuga

Haber Ara