Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Kadir Topbaş'ın yerine o isim mi geçiyor?

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, siyaset kulislerinin en çok konuşulan konusu Topbaş'ın yerine geçecek ismin kim olacağı oldu. Topbaş'tan boşalan koltuğa kimin seçileceği kamuoyunun gündemine oturdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 09:48:16

Kadir Topbaş'ın yerine o isim mi geçiyor?

Üç dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifası, siyaset kulislerinin en çok konuşulan konusu oldu. Topbaş'tan boşalan koltuğa kimin seçileceği de kamuoyunun gündemine oturdu.

ADAY OLAN İSME 207 OY GEREKİYOR

İstanbul'un yeni belediye başkanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi seçecek. Meclis, İstanbul Valisi'nin 10 gün içerisinde yapacağı toplantıyla yeni başkanın belirlenmesi için çalışmalara başlayacak. Meclis'te toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179'u Ak Partili, 121'i CHP'li, 2'si de MHP'li. Meclis'te yapılacak oylamada ilk turda başkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. 

FARKLI İSİMLERİN ADI GEÇİYOR

Kulislerde Topbaş'ın yerine Göksel Gümüşdağ'ın ismi geçerken, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da şansı olduğu belirtiliyor.

Gümüşdağ'ın 28 Temmuz'da Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan ayrılması yerel seçimlerde İBB başkanlığına aday olacağı şeklinde yorumlanmıştı. 45 yaşındaki Gümüşdağ, siyasete 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak girmişti. Gümüşdağ, Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliği, grup başkan vekilliği görevinden sonra 2004'te İBB Meclis üyeliğinin yanı sıra eğitim, gençlik, spor ve kültür komisyonu başkanlığı görevlerine seçildi. Anadolu Üniversitesi İktisat ve Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Gümüşdağ, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri arasında yer alıyor.

AHMET SELAMET'İN DE YER ALIYOR

Kulislerde, İBB Başkanlığı için ikinci güçlü aday olarak Ahmet Selamet'in ismi konuşuluyor. İBB'de 23 yıllık bir deneyimi temsil eden Selamet, halen İBB Meclisi'nde 1. Başkanvekili olarak görev yapıyor. Selamet'in ismi Gümüşdağ kadar öne çıkmasa da, 2019'daki seçimlere kadar başkanlığa vekalet edebileceği de seçenekler arasında gösteriliyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara