Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

Kadir Şeker'in son durumu ne? Kadir Şeker beraat mı etti?

Kadir Şeker davasında yeni bir gelişme yaşandı. Şeker'in dosyası, usule ilişkin ilk incelemenin ardından bazı eksiklikler nedeniyle ilgili Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Sonuç olarak Kadir Şeker'e ne oldu? Kadir ŞEker serbest mi kaldı? Kadir Şeker'in duruşmasında neler yaşandı? Kadir Şeker Son Dakika...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-16 13:02:04

Kadir Şeker'in son durumu ne? Kadir Şeker beraat mı etti?

Konya'da sevgilisiyle tartışan bir kadını kurtarmak isterken, elindeki bıçakla karşısındakn yaralayan Kadir Şeker, ölüme sebebiyet verdiği için ceza almıştı. Milyonların gözü bu olaya çevrilirken, Şeker hakkında herkes elbirliğiyle iyi niyetlerini dile getirdi. Kötü bir amaçla yapılmadığı savunulan olayın son durumu için mahkemede hareketli dakikalar yaşandı. Peki ama Kadir Şeker'in son durumu ne?

Kadir Şeker ile ilgili son gelişmeler

Konya Baro Başkanı ve aynı zamanda Kadir Şeker'in de avukatı olan Mustafa Aladağ, müvekkilinin dosyasının gerekçeli kararın ardından Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'ne gönderildiğini anımsattı. 

Aladağ, dairenin dosyayı usulen inceledikten sonra dosyayı Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiğini söyledi. 

Mahkemenin esasa girmeden yaptığı ilk incelemenin ardından iki karara vardığını aktaran Aladağ, şöyle konuştu:

"Dosyayı iki nedenle geri gönderdi. Birincisi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına avukat arkadaşımız davaya katılma talebinde bulunmuştu. Mahkeme o gün bu talebi reddetmişti. Yargıtay'ın son kararları gereği istinaf dedi ki, 'Bu derneğe gerekçeli kararı tebliğ et. İstinaf talepleri varsa dosyanın içerisine al ve bana öyle gönder.' İadenin ilk nedeni bu. İkincisi de 'Kadir hakkında yürütülen savcılıktaki soruşturma dosyası nedir, iddianame var mıdır, bunları da dosyaya ekle'. Bu usulden inceleme. Kanaatimce yeni bir yargılama olmayacak. Platforma da istinaf hakkı tanınmış oldu. Duruşma günü açmasını gerektirir her hangi bir durum yok."

Kadir Şeker Davası ve Aldığı Ceza

Olay, 5 Şubat akşamı, Konya Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi.

Özgür Duran'ın (32) sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğünü sanıp, olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker (20), çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Bu ceza, suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle önce 15 yıla, Kadir Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

Haber Ara