Dolar

32,4329

Euro

34,4723

Altın

2.488,53

Bist

9.679,80

Kadir Şeker'in dayaktan kurtardığı kadından ilginç savunma

Konya'da, sokakta sevgilisini döven şahsa engel olmak isterken ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in dayaktan kurtardığı Ayşe Dırla, içinde eroin bulunan bir araçta yakalanmıştı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-01 16:04:22

Kadir Şeker'in dayaktan kurtardığı kadından ilginç savunma

Tutuklanan Dırla, uyuşturucuyu iade etmeye gittiklerini; Kadir Şeker'i suçlamadığı için öldürülen Özgür Duran'ın ailesi tarafından ihbar edilmiş olabileceğini söyledi.

Konya'da Narkotik şube polis ekipleri, bir ihbar üzerine Antalya yolunda bir araca operasyon düzenledi. Araçta, 900 gram eroin ele geçirildi. Araç içinde bulunan Murat Hanlı (26) ve Ayşe Dırla (35), gözaltına alındı. Ayşe Dırla, Kadir Şeker'in bir parkta darp edilmekten kurtarmaya çalışırken yanındaki şahsın ölümüne sebep olması ile gündem olmuştu.

kadir-in-kurtardigi-ve-eroin-dolu-aracta-13770466_4664_o

“Uyuşturucuyla ilgim yok”

Hürriyet'in haberine göre; Ayşe Dırla ile Murat Hanlı, sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Ayşe Dırla ifadesinde, "Murat'la birlikte yaşıyoruz. Uyuşturucuyla bir ilgim yok. Murat uyuşturucu bağımlısı. 30 bin liraya Antalya'dan uyuşturucu almış. Duyunca kızdım. “Uyuşturucuyu geri verip parasını almaya gidiyorduk" dedi.

"Kadir Şeker'i suçlamadığım için ihbar yapılmış olabilir"

Hakkında yapılan ihbarla ilgili konuşan Dırla, "Kadir Şeker davasında tanık olarak bulunuyorum. Bu davada Kadir'i suçlamadığım için olayda ölen Özgür Duran'ın annesi (Mübeyyen Güner Dalkılıç) bu ihbarları yapmış olabilir" dedi.

"Uyuşturucu satmıyorum"

Murat Hanlı ise ifadesinde, yaklaşık 60 bin lira değerindeki aracını satıp eroin aldığını belirterek, "Uyuşturucuyu kullanmak için satın aldım. Uyuşturucu satmıyorum" diye konuştu. Dırla ve Hanlı tutuklandı. Öldürülen Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç ve kardeşi Niyazi Remzi Duran, Ayşe Dırla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şeker, 12.5 Yıl ceza almıştı

Konya'da 5 Şubat'ta sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağırarak küfürler eden ve etrafı yumruklayan Özgür Duran'a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Olay sonrası tutuklanan Kadir Şeker, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayı değerlendiren Kadir'in babası Cengiz Şeker "Oğlumun masum olduğu bir kez daha ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara