Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kadınların kocalarıyla cinsel ilişkiye girmemesi psikolojik taciz'

Malezyalı vekil Che Mohamad Zulkifly, kadınların kocalarıyla cinsel ilişkiye girmemesini “psikolojik taciz ve şiddet” olduğunu söyledi. Kadın hakları savunucuları, vekilin sözlerine tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-27 11:57:11

'Kadınların kocalarıyla cinsel ilişkiye girmemesi psikolojik taciz'

Malezyalı vekil Che Mohamad Zulkifly, kadınların kocalarıyla cinsel ilişkiye girmemesini “psikolojik taciz ve şiddet” olduğunu söyledi.

Aile içi şiddet yasaları hakkında Malezya Parlamentosu'nda çıkan tartışmada söz alan İktidardaki Barisan Nasional partisinin Milletvekili Che Mohamad Zulkifly Jusoh, "dırdır eden" eşleri olan erkeklerin de kurban olduğunu söyledi.

Milletvekili Zulkifly, kocalarıyla cinsel ilişki kurmayı "reddeden" kadınların "duygusal ve psikolojik tacizden" suçlu olduğunu iddia etti.

Zulkifly, Parlamentoda yaptığı konuşmada, “Şiddet sadece fiziksel değildir. Erkeklerin fiziksel olarak kadınlardan daha güçlü olduğu doğru ise de, kadınlar da kocalarını aşırı derecede incitip, taciz edebiliyorlar. Erkekler ev içinde fiziksel tacizden çok duygusal tacize uğrar. Mesela kadınlar kocalarına hakaret ederler ve cinsel ihtiyaçlarını reddederler. Bütün bunlar psikolojik ve duygusal istismar türleridir" dedi.

Malezyalı Vekil, "Kadınlar her zaman melektirler, asla aralarından kötü niyetli, şiddette meyilli, yalancı, iftiracı olanları çıkmaz" söylemini de karşı çıktı.

58 yaşındaki siyasetçi Zulkifly, tartışmayı Malezya'nın Müslüman erkeklerin en fazla dört kadınla evlenmelerine izin veren çok eşlilik yasalarıyla da ilişkilendirerek şunları söyledi:
"Bazıları birden fazla evlenmek istiyor, ancak aynı fikirde olmayan ve dırdır etmeye başlayan eşlerinden izin almaları gerekiyor.”

Malezyalı vekilin sözleri, onu cinsiyetçilikle suçlayan kadın hakları savunucuları arasında öfke uyandırdı.

Malezyalı kadın hakları aktivistlerinden Marina Mahathir, milletvekilinin yorumlarıyla "hayrete düştüğünü" belirterek, “Sözde liderlerimiz arasında bu tür bir zihniyetlerin bulunması, tüm ülkemiz için korkuyorum” dedi.

Kadın Yardım Örgütü icra direktörü Sumitra Visvanathan ise, Bay Zulkifly'nin sözlerinin evlilik içi tecavüzü haklı çıkardığını söyledi.

Kaynak: Independent

Haber Ara