Dolar

32,4833

Euro

34,6035

Altın

2.479,76

Bist

9.524,43

'Kadınların iktisadi hayata katılması kalkınmayı hızlandırır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınların iktisadi hayata katılmasının, kalkınmayı hızlandıracağını, dengeli bir ekonomik büyümeye imkan vereceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 16:45:20

'Kadınların iktisadi hayata katılması kalkınmayı hızlandırır'

İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde hayata geçirilen "Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın" projesinin kapanış etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kadınların ekonomik hayata katılması konusundaki duyarlılıkları nedeniyle, emek veren herkese şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Bizler inanıyoruz ki kadın ve erkek bir bütünün parçalarıdır ve birbirini tamamlar. Bu nedenle, hayatın her alanında bu bütünlüğü sağlamak gerekir." diye konuştu.

"Önemli ilerlemeler kaydettik"

Kadın ve erkeğin, birbirinin yüküne omuz vermesinin, hayata denge ve ahenk kattığını, toplumsal huzura katkı sağladığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kadınların iktisadi hayata katılması, kalkınmayı hızlandırır, dengeli bir ekonomik büyümeye imkan verir. Kadınların ekonomik hayata entegrasyonunun en somut göstergesi ise kadın istihdamındaki artıştır. Bu konuda, her ne kadar istediğimiz seviyede değilsek de son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettik. Son 10 yılda, erkeklerde istihdam oranı yüzde 21 artarken, kadınlarda yüzde 52'lik bir artış sağlanmıştır. Bu elbette ekonomik ve sosyal açıdan kısmi bir denge getirmiştir. Bu noktada, sadece kadın istihdamının değil, kadın girişimciliğinin de desteklenmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Zira, kadınların kendi işlerinin patronu olması, iş dünyasına farklı bir duyarlılık getirir."

Etkinlik, Emine Erdoğan'ın proje kapsamında dereceye girenlere ödüllerini vermesinin ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber Ara