Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

'Kadınları öldürmeyin onları döveceğiz'

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü yazısında Özgecan cinayeti duruşmasında KADEM'e yapılan saldırıyı kaleme aldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 10:53:29

'Kadınları öldürmeyin onları döveceğiz'

Özgecan cinayeti davasında Özgecan için gelen STK'lardan biri olan KADEM'e yapılan saldırıyı köşesine taşıyan Melih Altınok, KADEM üyelerine gerçekleştirilen saldırının nedenlerini anlattı.

İşte yazının ilgili kısmı;

Kadına kadın demem...

Siyaset, Türkiye'yi mehteran adımları ritmine döndürmekte yarışırken, sokaktaki muhalefet de boş durmuyor. Bazı STK'lar dün, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Özgecan Aslan'ın ailesine destek vermek ve duruşmayı takip etmek için Tarsus Adliyesi'nde düzenlediği basın açıklamasına saldırmışlar.

Sebep mi? Ne olacak işte canım, KADEM'in kadınlarını kadından saymıyorlarmış "bağzı" kadınlar. Çünkü KADEM'in başörtülü üyeleri de var! Her kesimden ve cinsiyetten demokratlar, erkek egemen zihniyetin şiddetine karşı toplumsal duyarlılığı yaygınlaştırmaya çalışırken, kimileri beylik sloganlar eşliğinde bu mücadeleyi araçsallaştırıyor.
Halkın oylarının meşruiyetini yok sayıp "yaptırmayacağız" diye kriz geçiren siyasilerin kibrinin izinden gidiyorlar. Kadın haklarını savunduğunu söyleyip, farklı dünya görüşlerine sahip hemcinslerine "sana kadın hakları savunuculuğu yaptırmayacağız" diyorlar.
Bu kör gözüm parmağına faşizme dair @miailayda'nın Twitter'daki sorusuna doyurucu bir cevap gelir mi dersiniz?

"KADEM'e saldıranlar şunu mu demek istiyor? 'Durun, kadınları öldürmeyin biz onları daha döveceğiz."

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara