Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Kadınlarda kalp krizinin göstergesi olan 6 belirti!

ABD’deki Ohio Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Kardiyovasküler Sağlığı Programı’nın direktörü LaxmiMehta, kadınlarda kalp krizinin ardından tedavinin gecikmesinin kalıcı zarara yol açtığına dikkat çekerek, “Krizi erken fark etmek çok önemli” diyor. Hangi durumların kalp krizi olabileceğini sıraladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-17 14:26:34

Kadınlarda kalp krizinin göstergesi olan 6 belirti!

VÜCUDUN ÜST KISMINDA RAHATSIZLIK

Göğüs hizasında, çenede, sırtta, boyunda ve omuzdaki ağrılar kriz belirtisi olabilir.

YORGUNLUK

Yorgunluk, halsizlik hissi çok koşturmaktan kaynaklanıyor olabilir ancak kalpten kaynaklı bir sorunun işareti de sayılabilir.

UYKU BOZUKLUĞU

Uyku apnesi üst solunum yolunu tamamen ya da kısmen bloke eder. Bu da nefes almada durmaya, kana pompalanan kanın azalmasına neden olur. Bu durum 4-5 yıl içinde kriz geçirme ve ölüm riskini yüzde 30 artırır.

BULANTI, KUSMA, HAZIMSIZLIK, MİDE EKŞİMESİ

Kalp ve mideye birbirine benzeyen sinirler hizmet ediyor. Bu nedenle bu tür şikâyetler kalp krizinin belirtisi olabilir.

NEFESSİZ KALMAK

Bir egzersiz sırasında nefesin kesilmesiyle TV karşısında kesilmesi aynı şey değildir. Kriz, kalbin pompalama fonksiyonunu olumsuz etkilerken kalp ve akciğerlerdeki kan basıncını yükseltir. Bunun sonucu olarak da nefes almakta güçlük çekilir.

SİNİRLİLİK, TEDİRGİNLİK HİSSİ

Kalbin hızlı atması ve terleme, ruh haliyle ilgili olduğu kadar kalp krizinin sinyallerinden biri de olabilir. Ortada tedirgin, sinirli olmanızı gerektiren bir durum yoksa kalbinize baktırın.

Haber Ara