Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Kadınlara maaşlı kurs

Bakanlıklar, belediyeler sivil toplum kuruluşları, İŞKUR ve şirketler bir araya geldi. Kadınlar maaş da alacakları kurslara gidecek, Turkcell ve THY gibi şirketlerde işe yerleştirilecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 22:17:41

Kadınlara maaşlı kurs

Takvim'in haberine göre; Kadın istihdamını artırmaya yönelik projelere üniversite, sivil toplum, kamu, yerel yönetimler ve reel sektörü kapsayan bir yenisi eklendi. Bu çerçevede, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında kurulacak istihdam ve girişimcilik merkezlerinde kadınlar eğitilecek ve proje iştirakçisi firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla faaliyet gösteren İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Mali Destek Programları'ndan yararlanacak projeler belirlendi. Ajansın 145 milyon lira bütçeli programları için yaptığı çağrıya 8 başlıkta 614 başvuru oldu. Başvuruların 83'ü Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı'na yönelik yapıldı. Programla İstanbul'da kadınların, işgücüne ve istihdama katılımlarının artırılması yoluyla ülke ekonomisinde daha aktif rol almalarının sağlanması amaçlanıyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Universitesi, İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi ile Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı'ndan yararlanmaya hak kazandı. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Sosyal Politikalar Derneği, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ve Ruh Sağlığı Derneği, proje ortağı oldu.

SOSYAL YARDIM VAR

Projenin özellikle istihdam ayağının tamamlanmasında reel ekonominin ve sektörlerinin önde gelen firmaları da elini taşın altına koydu. Proje iştirakçileri arasında Türk Hava Yolları (THY), Turkcell, LC Waikiki ve FLO yer aldı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da projenin bir diğer iştirakçisi olarak katkıda bulunacak. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, kadınlara psikolojik destek ve aile desteği vermenin yanı sıra aile durumlarını tespit edip yardım kapsamına girenlere sosyal yardım imkanı sunacak. İŞKUR, kadınlara cep harçlığı verecek.

ÖNCE İSTANBUL SONRA ANADOLU

Proje kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında proje ortağı belediyelerle kadın istihdam ve girişimcilik merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde 500'er kadın eğitimden geçirilecek ve proje iştirakçisi firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak. Sistemin ikinci ayağında ise eğitimler Anadolu'daki şehirlere de yaygınlaştırılacak.

Haber Ara