Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

Kadınlar objektif olabilir mi?

Duyguları ağır basan kadınlar daha çok subjektif tanımlamalar yapar ve tercihlerini de o yönde kurgularlar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-04 11:15:43

Kadınlar objektif olabilir mi?

 Kadınlar, erkeklere nazaran daha ayrıntılı ve ince düşünceye sahip oldukları için gerek mevcut durumu gerekse karşılaşacakları durumları yorumlarken bazı psikolojik yönlendirmelerle konuyu kendi  lehlerine pozitif yönde çevirebilmeyi bilirken adeta profesyonel bakış açısıyla da analiz etmekten geri durmazlar.

Duyguları ağır basan kadınlar daha çok subjektif tanımlamalar yapar ve tercihlerini de o yönde kurgularlar...

Karşılaşılan durum ve soruna yaklaşımlarında kadınlar küçük ve beyaz yalan kullanmayı da ihmal etmezler..... Nasıl mı?

İşte bazı örnekler:

"Hayır canım sıkkın değil"

Aslında canları sıkkındır ve konuyu belli bir noktaya odaklamamak adına bu ifadeye sığınırlar...Konunun daha detaylı hale gelmemesini tercih eden kadınlar kendilerinin öncelikli olarak can sıkıntısıyla mücadele edeceğine inanmaktadırlar

"Şimdi hazırım"

Erkeklerin en çok şikayet ettiği konulardan birisi kadınlar tarafından bekletiliyor olmaları. Her olayı en ince ayrıntısına kadar düşünerek aksesuar kullanımından elbise tercihine, temizlikten alışverişe kadar geniş bir alanda zamanı daha verimli kullanmak adına seçiciliği ön planda tutan kadınlar en hazır oldukları ve psikolojik yönden rahat hisseddiklerinde gerçekten hazırdırlar...

"Üzerine yakıştı"
Gerek kadınlar gerekse erkekler kıyafet siçimlerinde arkadaşlarını, eş dostlarını motive etmek adına bu tarz söylemlerde , duruma katılmasalar da, bulunamkadırlar. Bilhassa renk tercillerinde en ince tonlara kadar düşünen kadınlar yeşili tam yeşil, sarıyı tam sarı ya da kırmızıyı tam kırmızı olarak görmezler mutlaka nüans arayışlarını sürdürürler.

"Bence....."

Kadınlar çok objektif yorum yapmayı sevmezler....Duygusal yapılarından dolayı subjektif yorum ve analizlerle konunun aydınlatılmasını tercih etmektedirler. Bu davranış kalıbında ise kendi bildikleri ve doğruları bulunmaktadır.

Haber Ara