Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Kadınlar, askerlik için TSK'ya başvurdu

Aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişinin, gönüllü askerlik için TSK'ya başvurduğu bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 02:48:16

Kadınlar, askerlik için TSK'ya başvurdu

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardındangönüllü askerlik için yaklaşık 3 bin kişinin Genelkurmay'a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi.

Vatandaşlardan gelen başvurularda, 34 yaşında olduğunu belirten bir ev hanımı, "Eşim kaptan. Bu yüzden hem anne hem de baba olmaya çalışıyorum Allah'ın izniyle. Çocuklarımı kimselere emanet edip markete bile gidemem ben. Öyle sakınırım onları gözümden ama siz de uygun görürseniz çocuklarımı canım anneme emanet edip bu zor günlerde ordumuzun yanında olmak isterim. Belki patates soymaktan başka çok bir şey gelmez elimden ama karınca misali 'safım belli olsun' isterim. Beni kabul eder de yukarıda verdiğim mail adresine mesaj bırakarak askere alırsanız dünyanın en mutlu insanı ben olacağım. Rabbim şanlı ordumuzu korusun" ifadelerini kullandı.

Elektrik Mühendisi bir vatandaş da süresiz ve ücretsiz askere alınarak, Doğu veya Güneydoğu'da askerlik yapmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda hunharca, kalleşce öldürülen TSK mensuplarımızın kanının yerde kalmaması için SayınGenelkurmay Başkanlığı tarafından ilgili yerlere verilecek talimatla vatanım için hainlere ve teröristlere karşı savaşmak istiyorum. Çocuğuma bırakacak mirasım ve nakit param da vardır. Her şeyimi kızıma yaptım, kızımın geleceği sağlamdır. Arkamı dönüp bakacak sorunum yoktur. Vatanım için savaşmak istiyorum. Tabancayı ve otomatik tüfekleri (Kalaşnikof, MG3, G3) çok iyi kullanıyorum. Sağlık sorunum yoktur. Bu talebim hakkında olumlu cevap verilmesini istiyorum. Cevabı en kısa zamanda bekliyorum."

"Nene Hatun'un Kara Fatma'nın Hayme Ana'nın torunu..."

Beykoz Devlet Hastanesinde çalışan bir hemşire ise başvurusunda "Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumda gönüllü olarak her an askerliğe hazır olduğumu bildirmek istiyorum. En Doğu'da en Batı'da fark etmez en zor şartlar altında bayrağımız, vatanımız ve milletimiz için seve seve canımı vermeye hazırım. Allah yardımcınız olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir vatandaş ise başvurusunda, "Son günlerde terör olaylarının artmasıyla gelen şehit haberlerinden dolayı yüreğim yangın yeri... Bu acıya nasıl dayanılabilir bilmiyorum. Elim kolum bağlı beklemeyi kendime yakıştıramıyorum. Nene Hatun'un, Kara Fatma'nın, Hayme Ana'nın torunu olarak, her şeyden önemlisi bir Türk kadını olarak artık askere alınmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Girne Amerikan Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci de Genelkurmay Başkanlığına, gönüllü asker olmak için başvurusunda şunları belirtti:

"Öncelikle vatanımız, milletimiz bu denli zor zamanlar geçirirken şehit haberlerine izleyici kalmaya gönlüm el vermediği için belirtmek istedim. Girne Amerikan Üniversitesinde 3'üncü sınıfta öğrenciyim. Takdir görülür ve ihtiyaç doğrultusunda bilinmesini isterim ki askerliğimi okulum bitmeden yapabileceğime, ihtiyaç doğrultusunda en yakın askerlik şubesine teslim olup vatani görevimi yerine şerefle getirmeye ve gönüllü olarak Güneydoğu'yu istediğimi bilginize arz ederim."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara