Dolar

32,5950

Euro

34,8202

Altın

2.410,74

Bist

9.645,02

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:- 'Bizim medeniyetimiz kadına şiddeti bütünüyle reddeder, şiddeti uygulayanların acziyetini, çaresizliklerini ve zavallılıklarını ifade eder. Onun için bizler kadına şiddet gösteren değil, kadını baş tacı eden bir medeniyetin çocuklarıyız'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-24 14:25:00

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bizim medeniyetimiz kadına şiddeti bütünüyle reddeder, şiddeti uygulayanların acziyetini, çaresizliklerini ve zavallılıklarını ifade eder. Onun için bizler kadına şiddet gösteren değil, kadını baş tacı eden bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi.

Arslan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kadın Komitesi üyeleriyle Hak-İş Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin bütün çabalara rağmen azalmadan devam ettiğini söyledi.

Dünyanın her köşesinde gelişmiş ülke olup olmadığına bakılmaksızın, her toplumda şiddetin artarak sürdüğünü ifade eden Arslan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kadınların yüzde 27'sinin aile ve iş hayatından dolayı şiddet gördüğünü vurguladı.

ABD'de de 30 milyona yakın kadının aile içi şiddet mağduru olduğuna işaret eden Arslan, Türkiye'de her gün 4 kadının şiddet gördüğünü ve hayatını kaybettiğini dile getirdi.

- "Kadını baş tacı eden medeniyetin çocuklarıyız"

Arslan, kadına yönelik şiddete karşı ortak hareket edilmesi gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Hak-İş olarak bizler de bu şiddetin nedenlerini, şiddete neden olan unsurları tespit ederek buna yönelik tedbirler almaya çalışıyoruz. Bizim medeniyetimiz kadına şiddeti bütünüyle reddeder, şiddeti uygulayanların acziyetini, çaresizliklerini ve zavallılıklarını ifade eder. Onun için bizler kadına şiddet gösteren değil, kadını baş tacı eden bir medeniyetin çocuklarıyız."

Arslan, çalışma hayatında yer alan kadın sendika üyelerinin her alanda olduğu gibi şiddet konusunda da daha duyarlı hale getirilmesi için gayret sarf ettiklerini aktardı.

Şiddetin önüne geçilmesi için tedbirler almaya çalıştıklarını bildiren Arslan, kendine güvenen, sendikacılık konusunda, mücadelede kararlı olan kadınların şiddete karşı daha dirençli ve mücadeleci olacağını vurguladı.

Hak-İş'in kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddet uygulayanların ağır şekilde cezalandırılması için öncülük yaptığını söyleyen Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutladı.

Arslan'ın konuşmasının ardından Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, Kadın Komitesi tarafından hazırlanan bildiriyi okudu.

Haber Ara