Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Kadına şiddeti de Erdoğan'a bağladılar

Nişanlısını darp eden bir kişinin, 'Erdoğan'a hakaret etti, ittim' savunmasında bulunduğu iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 05:15:11

Kadına şiddeti de Erdoğan'a bağladılar

Nişanlısına şiddet uygulayan Kadir E. isimli şahıs kendisini "Cumhurbaşkanı'na hakaret etti, ittim" diye savununca, saldırıya uğrayan kadın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten ifade vermek zorunda kaldığı iddia edildi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Küçükçekmece'de yaşayan Kadir E. isimli şahıs, tartıştığı nişanlısı Hülya B.'yi dövünce karakola başvuran kadın, "Kadir daha önce de beni kör etmekle, camdan atmakla, öldürmekle tehdit etmiş ve dövmüştü" diyerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kadir E. ise dayak ve tehdit iddiasını reddetti.

Belçika'da IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırılar hakkındaki haberleri izledikleri sırada nişanlısının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a küfrettiğini iddia eden Kadir E., şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN İFADEYE ÇAĞRILDI

"O esnada ‘Benim ülkemde patlamalar oluyor, kimse üzülmüyor' dedim. Hülya ise küfrederek ‘Tayyip yüzünden oluyor bu patlamalar. Benim vatanım Belçika' dedi. Tartıştık, kendisini bir kere itekledim."

Bunun üzerine Hülya B., "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan ifadeye çağrıldı. 3 ay süreyle çağrılı koruma verilen Hülya B. serbest bırakılırken; Kadir E. hakkında Küçükçekmece 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

'DEVLET BÜYÜKLERİME NEDEN HAKARET EDEYİM?'

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan ifade vermek zorunda kalan Hülya B., ise "4 aylıkken Belçika'ya gittim. Oranın kültürüyle büyüdüm ama hiçbir zaman vatanımdan vazgeçmedim. Atatürkümüzün resmini bile koluma dövme yaptırdım. Erkek arkadaşımla aramızdaki bir mevzudan ötürü neden devlet büyüklerime hakaret edeyim? Türklüğümden de devlet büyüklerimden de gurur duyuyorum. Bu suçlamalar Kadir'in kendisini kurtarmak için yaptığı iddialardır" şeklinde konuştu.

Haber Ara