Dolar

32,4645

Euro

34,7805

Altın

2.477,50

Bist

9.530,47

Kadın polis adayları eğitime başladı

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim alan 332 kadın polis adayı için tören düzenlendi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 09:42:28

Kadın polis adayları eğitime başladı
Ajansların haberine göre, Afganistan halkına güven ve asayiş içerisinde bir ortam sağlanması amacıyla Afgan polis adaylarının Sivas'ta eğitim görmesi için 2011 yılında iki ülke arasında protokol imzalandı. Bugüne kadar 310'u kadın olmak üzere 2264 Afgan polisin mezun olduğu okula bu yıl 332 kadın öğrenci daha gönderildi. Afgan kadın polis adaylarının eğitimleri 28 Mayıs'ta intibak eğitimleri ile başladı. 3'üncü dönem kadın Afgan eğitim programının resmi açılışı ise bugün yapıldı. Türk ve Afgan ulusal marşlarının okunması ile başlayan programa Sivas Valisi Alim Barut, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Okul Müdürü Fehmi Bozdağ, Japonya ile Amerika Büyükelçiliği temsilcileri ve bazı il protokol üyeleri katıldı. Programda konuşan Vali Burat iki ülke arasındaki dostluktan memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle dedi:

AFGAN VE TÜRK HALKI DOST VE KARDEŞTİR
 
"Huzur ve güvenliği sağlamada önemli görev üstlenen polis teşkilatlarının kişisel hak ve özgürlüklerin kullanılmasında, insan haklarının korunmasında büyük mesuliyetleri vardır. Bu sebeple bu teşkilat mensuplarının iyi eğitim alması gereklidir. Afgan ve Türk halkı dost ve kardeştir. Derin tarihi geçmişi olan iki ülke kültürel, inanç ve duygusal yönden birbirlerine bağlıdır. Bu nedenle Afgan polis adaylarını burada görmek, onların eğitimlerine katkıda bulunmak bizleri son derece memnun etmektedir."

6 AYLIK EĞİTİM
 
Konuşmaların ardından Vali Barut ile Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Yawar karşılıklı olarak hediyeleşti. Kadın polis adaylarına 6 aylık eğitim süreçlerinde, silah bilgisi, trafik polisliği, temel sürüş, olay yeri inceleme ve delil toplama, aile içi şiddet, toplum destekli polislik stratejileri, yönetim becerileri gibi çeşitli konularda eğitim verileceği belirtildi

Haber Ara