Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Kadın girişimciliğine Türk Telekom'dan dijital katkı

Türk Telekom'un 'Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay' projesi kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hayata geçirilen 'Dijital Pazar Yeri' etkinliğine katılan 10 kadın ürünlerini ve hikayelerini paylaştı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-09 21:12:02

Kadın girişimciliğine Türk Telekom'dan dijital katkı

Türk Telekom, üreten kadınları dijital teknolojilerle destekliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay' projesi doğrultusunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Dijital Pazar Yeri' etkinliği düzenlendi.

Çevrim içi düzenlenen etkinliğe, kariyer hedeflerini değiştirerek kurumsal hayata veda edip kendi ürünleriyle markalarını yaratan kadınlar ile daha önce hiç çalışmamış ancak el emeği ürünlerini internetten kitlelere ulaştıran 10 kadın katıldı.

Proje kapsamında aldıkları dijital pazarlama eğitimiyle girişimcilik potansiyellerinin farkına varan kadınlar, ürünlerini ve hikayelerini paylaştı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen eski spor spikeri Dilara Tamara Ersoy Yamakoğlu, sevdiği uğraşı keşfederek işe dönüştürmenin kariyer olarak görülmemesi algısını kırmak istediğini, el emeği ürünler üretmenin çaresizlikten kaynaklı bir mecburiyet olmadığını belirtti.

Tayininin çıktığı köy okulunda çocukların oyuncakları olmadığını fark ederek kendi girişimini başlatan öğretmen Aygül Küçükçanakçı ise gezici oyuncak atölyeleri düzenleyerek diğer kadınlara rol model olmayı hedeflediğini aktardı.

Türk Telekom, 'Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay' projesiyle bugüne kadar 5 bin kadına ulaştı. Kadınlar, dijital pazarlama eğitimi başta olmak üzere ürünleri için doğru sosyal medya mecralarının belirlenmesi, hedef kitle seçimi, e-ticaret mevzuatları, daha etkili pazarlama yöntemleri konularında profesyonelleşti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara