Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kadın döner ustaları geliyor'

KasapDöner'i bünyesinde barındıran Global Restoran Yatırımları AŞ'nin Genel Müdürü Özürün:- 'İŞKUR ile yeni bir çalışmaya başladık, kadın döner ustaları geliyor. Şu anda kadınlardan oluşan bir eğitim ekibi kuruluyor. Bu kadınlarımıza önce şirketimizle ve dönerle ilgili genel bilgileri verip, teorik eğitimden sonra da şubelerimizde işbaşı eğitim vereceğiz'- 'Hizmet sektörü, kadınlarla başarılı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-25 11:06:52

'Kadın döner ustaları geliyor'
EDA TOPCU - Global Restoran Yatırımları AŞ Genel Müdürü Bahar Özürün, İŞKUR ile yeni bir çalışmaya başladıklarını belirterek, "Kadın döner ustaları geliyor. Şu anda kadınlardan oluşan bir eğitim ekibi kuruluyor. Bu kadınlarımıza önce şirketimizle ve dönerle ilgili genel bilgileri verip, teorik eğitimden sonra da şubelerimizde işbaşı eğitim vereceğiz." dedi.

KasapDöner'i bünyesinde barındıran Global Restoran Yatırımları AŞ'nin Genel Müdürü Bahar Özürün, şirket kapsamında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri ve kadın istihdamına yönelik çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Kadına pozitif ayrımcılığı sonuna kadar desteklediklerini belirten Özürün, et sektöründe kadın olmanın bazı zorlukları olduğunu söyledi. Restoran ve genel merkezlerinde ezici bir üstünlükle kadınlarla çalıştıklarını aktaran Özürün, şunları kaydetti:

"Şubelerimizde zaten şube müdürü, garson, kasiyer anlamında kadınlarımızla çalışıyoruz ancak bizim asıl isteğimiz dönerimizin başında kadının olması. Bir döner dükkanında döner başroldedir, döner ustası da başkahramandır. Dönerin başında kadın görmeyi çok istiyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız hep oldu ama kadınlar biraz çekiniyorlar. Çok kadın işi gibi gözükmüyor ama aslında tam tersi. Hizmet sektörü, kadınlarla başarılı oluyor. Kadın çalışan ciroyu artırıyor. Kadınların olduğunu bir restoranda hizmet kalitesi bir anda yükseliyor. Bu da müşteri memnuniyetini artıyor. Bunu gözlemledik."

Bahar Özürün, dönerin başına kadın geçirmek için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İŞKUR ile başlattıkları yeni çalışmaya dikkati çeken Özürün, "Şu anda kadınlardan oluşan bir eğitim ekibi kuruluyor. Bu kadınlarımıza önce şirketimizle ve dönerle ilgili genel bilgileri verip, teorik eğitimden sonra da şubelerimizde işbaşı eğitim vereceğiz. Artık onları dönerlerimizin başında görmek istediğimizi söyleyeceğiz. Bu eğitimle sadece döner değil, ızgara, lavaş ustalarımızın da kadın olmasını istiyoruz. Çok heyecanlandığımız bir projeye başladık. Tüm şubelerimize bunu yaymayı umuyoruz." şeklinde konuştu.


- "Kadın döner ustaları geliyor"


"Kadın döner ustaları geliyor" diyen Özürün, kadın istihdamının ciroyu artırdığını söyledi. Gıda sektörünün önemine dikkati çekerek aç insanın mutsuz, huysuz olabildiğinden bahseden Özürün, bu yüzden gelen müşterilerin iyi karşılanmasının, müşteri memnuniyeti adına önemli olduğunu dile getirdi.

Özürün, burada kadının çok büyük rolü olduğunu belirterek, kadın çalışanlarla hizmet standartının yükseldiğine işaret etti. Özürün, şunları söyledi:

"Kadının bulunduğu yerde ortam da daha zarif oluyor. Kadın çalışanın fazla olduğu şubelerde ciro da daha yüksek oluyor. Sadece istihdamda değil girişimde de kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık. Geçtiğimiz yıl Franchis'da kadınlara yüzde 50 indirim uyguladık ve güzel dönüşler aldık. O kampanya sonucunda giren 2 kadın girişimcimizi kazandık. Şubelerin dışında kendi iç işlerimizde de eşit iki aday varsa her zaman kadını tercih ediyoruz. "

Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verip, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Özürün, bunlardan birinin de çocuklar olduğunu dile getirdi. Devlet koruması altındaki çocuklara destek olmak amacıyla yürüttükleri çalışma kapsamında, masaüstü servislerde koruyucu aileliği anlattıklarını bildirdi.

Özürün, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Koruyucu ailelik aslında çok fazla tanınmıyor, evlat edinmeyle karıştırılıyor. Dolayısıyla biz bununla ilgili bilgilendirme yapmak istedik ve çok güzel geri dönüşler aldık. Bunlar neticesinde koruyucu aile olmak isteyen müşterilerimiz oldu, onları yetkilerle buluşturduk. Şimdi yine koruma altında yetişip, artık korumadan çıkan çocuklarla ilgili bir çalışmamız var. 18 yaşından sonra devlet korumasından çıkan çocuklarımızın yine devlette istihdam olanakları var ama atanma sürecini geçirene kadar bir işe ihtiyaçları oluyor. Biz bu dönemde destek olmak adına kendilerine istihdam olanağı sağlıyoruz.

Bundan sonraki süreçte de istihdamda kadınla ilgili çalışmaya, korumadan çıkan çocuklarımızı istihdam etmeye, sonucu olan kampanyalara inanıyoruz ve bunları ısrarla sürdürmeye devam edeceğiz."

Haber Ara