Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

'Kadıköy'den 3 puanımızı alıp döneceğiz'

'Kadıköy'den 3 puanımızı alıp döneceğiz'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 11:13:03

'Kadıköy'den 3 puanımızı alıp döneceğiz'
MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Spor Toto Süper Lig'de 25 Ekim Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Fatih İşbecer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için her maçın önemli olduğunu belirterek, "Her 3 puan kıymetli. Fenerbahçe maçı da iki kulübün tarihten gelen rekabetinden dolayı bir kademe daha önemli. Bir maçta galip gelinmesi veya mağlup olunmasıyla Galatasaray'daki iyiye gidiş kesinlikle sekteye uğramayacaktır. Zaten Galatasaray her maçı kazanmak için sahaya çıkar ve biz de Kadıköy'de çıkıp, bir aksilik olmazsa 3 puanımızı alıp döneceğiz" diye konuştu.

Derbi maçta takımlarına güvendiklerini aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Biz Fenerbahçe karşısında üç puanımızı alırız. Keyifli bir galibiyet olmasını bekliyoruz. İnşallah oradan galibiyetle döneceğiz. Yağmurlu havada körlemesine gidilen bir durum yok. Bu maçın sonucu ne olursa olsun, biz zaten her zaman ligi şampiyon olarak göğüslemek için çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "16 yıldır kazanamamamız, çok kritik bir durum değil"

Fatih İşbecer, Fenerbahçe deplasmanında 16 yıla yakın bir süredir kazanamamalarının, kendilerini etkilemediğini dile getirdi.

Bu durumun günümüz için sadece bir istatistikten ibaret olduğunu vurgulayan İşbecer, şunları söyledi:

"Böyle ilginç istatistikler vardır ligde. 'Rakip sahadan en çok taç atan' veya 'en uzun taç atma rekoru' gibi. Aslında bir kıymet ifade etmeyen bu tip rekorlar çeşitli yerlerde telaffuz ediliyor ama bizi psikolojik olarak etkilemeyecektir. Adaletli bir yönetim olursa, Galatasaray orada da gereğini yapacak, 3 puanını alıp dönecektir. Fenerbahçe deplasmanında 16 yıldır kazanamamamız çok kritik bir durum değil."

- "Türk futbolunu Galatasaray domine ediyor"

Sarı-kırmızılı yönetici, Türk futbolunu özellikle son 30 yıldır Galatasaray'ın domine ettiğini savundu.

Süper Lig'de en fazla şampiyonluk yaşayan Galatasaray'ın, Avrupa'da da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini kaydeden İşbecer, "Özellikle son 30 senede ağırlıklı olarak biz mutlu sona ulaştık. Tabii ki herkesin belli argümanlarla kendi pozisyonunu sağlamlaştırması lazım. Sonuç olarak başarının en net ölçüsü, sayısal durumdur. Sayısal olarak baktığınızda da Galatasaray, Türkiye'deki tüm rakiplerinden açık ara öndedir. Hem Avrupa başarılarında hem de Türkiye'deki başarılarda açık ara öndeyiz" şeklinde görüş belirtti.

Haber Ara