Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Kadıköy'deki trafik kazası

Kadıköy'deki trafik kazası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 14:11:31

Kadıköy'deki trafik kazası
Kadıköy'de, kontrolden çıkan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya anıldı.

Kaya'nın ailesi, yakınları ve arkadaşları, kazanın meydana geldiği Bağdat Caddesi Şaşkın Bakkal mevkisinde bir araya geldi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, buradaki açıklamasında, olayı ilk saatten itibaren takip ettiklerini söyledi.

Çok önemli olayları neredeyse 1-2 saat içerisinde çözen güvenlik teşkilatının böylesi bir olayı çözememesinin son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu belirten Tekin, "Aile haklı olarak çok kaygılı. Pırıl pırıl bir genç. Hepimizin vicdanını yaralayan bir olayın failinin yakalanmamasını büyük bir talihsizlik ve eksiklik olarak kabul ediyorum" dedi.

Tekin, bir gazetecinin, "Bir insan 48 gün boyunca nasıl kaçabilir?" sorusu üzerine de, geçmiş yıllarda benzer olayları tespit etmek ve şüphelileri yakalamanın çok zor olduğunu ifade etti.

Günümüzde kamera ve MOBESE sistemlerinin olduğu bir ortamda bir kişinin yakalanmamasının iki nedeni olabileceğini dile getiren Tekin, şunları anlattı:

"Birincisi ihmal edilmiştir. Yani yurt dışına kaçılmıştır. İkincisi buradaysa o zaman mevcut kamu görevlileri görevini yapmıyor demektir. Bu hepimizin yüreğini yaralayan bir olaydır. Umut ediyorum ki en kısa zamanda adalete teslim edilecektir."

- "Hiç kimse adaletten güçlü olamaz"

Mehmet Emin Kaya'nın kardeşi Cengiz Kaya da kazanın üzerinden 48 gün geçmesine rağmen zanlının hala yakalanamadığını anımsattı.

Avukatının, şüphelinin teslim olacağı tarihe ilişkin çelişkili açıklamalarda bulunduğunu belirten Kaya, zanlı Murathan Ö'nün, yurtdışına kaçırılmış olabileceğini düşündüklerini vurguladı.

Hiç kimsenin adaletten güçlü olamayacağını ifade eden Kaya, zanlının ailesinin kendilerini başsağlığı için bile aramadığını kaydetti.

Açıklamanın ardından Mehmet Emin Kaya'nın yakınları Bağdat Caddesi'nde lokum ve gül dağıttı.

Kadıköy'de geçen ay meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'ya (34) çarpmış, Kaya, hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti.

Olaya karışan 34 EDS 44 plakalı otomobilin sürücüsü ise aracıyla olay yerinden kaçmıştı.

Haber Ara