Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Kadıköy'de istinat duvarı çöktü: Bu manzarayı görenler şok oldu

Bir binanın temeli kazıldığı sırada başka bir binanın istinat duvarı çöktü. Olayda bir otomobil temel atılan yerdeki çukura düşerken, başka bir araba da asılı kaldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 20:50:07

Kadıköy'de istinat duvarı çöktü: Bu manzarayı görenler şok oldu


Kadıköy Bağdat Caddesi Yeşilbahar Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir binanın temeli kazılırken 5 katlı bir binanın istinat duvarı yıkıldı. Olayda bir otomobil temel atma yapılan yerdeki çukura düşerken, bir tanesi ise boşlukta asılı kaldı. Duvarın yıkılmasıyla büyük bir gürültü duyan bina sakinleri gördükleri karşısında şok oldu. Araçlarının başına inen vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, asılı kalan araçları kurtarmaya çalıştı. Olaya müdahale etmek için gelen inşaat yetkilileriyle vatandaşlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Aracı boşlukta asılı kalan Dila Necef, "Burada inşaat yapıyorlardı, artık bir uygunsuz bir şey mi var denetim eksikliği mi var bilmiyoruz. Burada aşağıya istinat duvarı yapmışlardı. Burada toprak kayması mı oldu bilmiyoruz. Burada bir araba düşüyor. Benim arabamın da yarısı düştü, yarısı da düşmek üzere, hepsi aşağıya düşmüş durumda" dedi.

Aracı çukura düşen araç sahibi ise, "Araba düştü diye haber verdiler. İnşaatlar kesinlikle denetlenmiyor. İnşaatı yapan kişiler satarken gerçekten güzel fiyatlar koyuyorlar. Ama inşaatı yıkarken dahi gelip denetlemiyorlar. Bugün inşaatın içine arabam düştü. Sonuçta ben büyük zarar gördüm, arabam pert oldu. Çalışanlar gelip bizimle ilgilenmiyorlar. Benim bugün arabama zarar verdi, benim zararımı dibine kadar karşılamak zorunda ama kendisi ortada yok" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber Ara