Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Kademeli su faturası nedir? Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Kademeli su faturası' teklifi partililer arasında tartışmalara neden oldu. Peki Kademeli su faturası nedir? Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak? Uygulamayla konut tipi aboneliklerde metreküp birim fiyatı 5 lira olan su ücretinin, 10 metreküp ve üzeri su kullanımında 7,5 liraya, 15 metreküp üzeri su tüketimi için de 9 liraya yükseltilmesi ve Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun metreküp birim fiyatının 1 liraya düşürülmesi hedefleniyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 15:12:56

Kademeli su faturası nedir? Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "Kademeli su faturası" teklifi partililer arasında tartışmalara neden oldu. Peki Kademeli su faturası nedir? Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak? Uygulamayla konut tipi aboneliklerde metreküp birim fiyatı 5 lira olan su ücretinin, 10 metreküp ve üzeri su kullanımında 7,5 liraya, 15 metreküp üzeri su tüketimi için de 9 liraya yükseltilmesi ve Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun metreküp birim fiyatının 1 liraya düşürülmesi hedefleniyor.

Ankaralıları yakından ilgilendiren bir konu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışamalara neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dünyada yaşanan kuraklık ile küresel ısınmanın etkileri ve kentte az olan yağışlar nedeniyle su israfının önüne geçmeyi gerekçe göstererek, ocak ayında meclise sunduğu "kademeli su faturası" uygulama teklifi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kademeli su faturası nedir? Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak?

Kademeli su faturası nedir?

"Kademeli su faturası" ile su israfın önüne geçilmesi amaçlanırken sosyal ayrdıma muhtaç kimselerin de su faturalarının düşmesi amaçlanıyor. Ancak burada tartışmaların asıl konusu olan diğer kullanıcıların su faturalarının artacak olması. Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak?

Kademeli su faturası ile suya zam mı yapılacak?

Kademeli su faturası teklifi ile konut tipi aboneliklerde metreküp birim fiyatı 5 TL olan ücretin 7,5, 15 metreküp üzeri için 9 liraya, sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun fiyatının ise 1 liraya düşürülmesi planlanıyor.

Gelecek aya ertelendi

Kademeli su faturası teklifine AK Parti ve MHP grupları, su ücretlerine "fahiş zam" yapılacağı iddiasıyla karşı çıkarken, CHP ve İYİ Parti grupları ise sosyal yardım alanlara katkı sunacağını belirttikleri uygulamanın aboneleri de su tasarrufuna teşvik edeceği gerekçesiyle destekliyor. Kademeli su faturası teklifi gelecek ay görüşülmek üzere oy çokluğuyla ertelendi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara