Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Kaddafi'nin memleketini ele geçirdiler

IŞİD’in Libya’daki kolu, Trablus hükümetine bağlı Fecir Libya güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından devrik lider Muammer Kaddafi’nin memleketi Sirte'yi ele geçirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 08:32:50

Kaddafi'nin memleketini ele geçirdiler

ABD merkezli SITE İstihbarat grubuna göre, Libya'daki IŞİD'e bağlı silahlı gruplar ülkenin kuzeyinde yer alan Sirt kentini, Trablus hükümetine bağlı Fecir Libya güçleriyle çatışmaların ardından tamamen ele geçirdiğini öne sürdü.

SITE, IŞİD'in ‘örgüte bağlı silahlı kişilerin çatışmalara katıldıklarını, ağır silahlarla saldırı düzenlediklerini, kentte ve elektrik santralında gezdiklerini ve çok sayıda Fecir Libya'ya ait cesetleri' gösteren fotoğraf ve görüntü yayınladığını aktardı.

Sirte, Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrildiği silahlı ayaklanmada en son düşen şehir olmuştu. Kaddafi doğup büyüdüğü kentte muhalifler tarafından öldürülmüş, Libya'da 41 yıllık tarihi diktatörlük sona ermişti. 

2014'ün Kasım ayı başında internette yayımlanan ve IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, IŞİD'in artık Suudi Arabistan, Yemen, Mısır, Cezayir ve Libya'da faal olduğu öne sürülmüştü.

Haber Ara