Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Kaddafi'nin istihbarat şefi Libyalıları, 'Türk askeri” karşısında birleşmeye çağırdı

Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararından rahatsız olan Kaddafi’nin istihbarat şefi Ebu Zaid Dorda; Libyalıları, “Türk askeri” karşısında birleşmeye çağırdı ve Türkiye Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-06 10:49:02

Kaddafi'nin istihbarat şefi Libyalıları, 'Türk askeri” karşısında birleşmeye çağırdı

Türkiye'nin, Libya'daki BM tarafından kabul edilen Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne destek için asker gönderme kararına, General Hafter destekçilerinin tepkisi sürüyor.

Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararından rahatsız olan General Hafter destekçisi, Kaddafi döneminin Libya istihbaratındaki dış güvenlik biriminin başkanı Ebu Zaid Dorda; Libyalıları, “Türk askeri” karşısında birleşmeye çağırdı ve Türkiye Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istedi.

Dorda, Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başkanı Fayiz es-Serrac'ı, "Müslüman Kardeşler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından göreve getirmekle” suçladı.

"Ruhu vatanı olan Libya" kanalındaki televizyonda yapılan bir konuşmada "Fayiz es-Serrac'ın babası Türk kökenli ve ünvanı (Ağa) Serrac değil, Fayiz Serrac Libya'da bu ünvanı kullanmıyor" dedi.

Dorda, Türkiye'nin her yerden kaçan bütün kardeşler için bir sığınak haline geldiğini de sözlerine ekleyerek, "Türkiye'ye ve Türk halkına düşman değiliz" dedi.

"Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan ve partisiyle," diyen Dorda, "Arap Baharı olarak adlandırılanları, Türkiye'nin himayesinde organize edilen istihbarat toplantıları olduğunu" vurguladı.

Dorda, Ulusun Uzlaşı Hükümeti'nin Başkanı Fayiz es-Serrac'ın Ankara'dan askeri teçhizat satın almakla ilgili açıkladığı şeyin “Türkiye'ye para transfer etmek için sadece bir kılıf olduğunu" vurgulayarak, “Şu anda Libya'da olanların güç veya para için iç bir mücadele olmadığını" söyledi.

Tüm Libyalıların, "Türk tehdidiyle yüzleşmek ve Libya'da olanları ortadan kaldırmak için" sıraya girmesini isteyen Dorda; tüm Libyalılara bir mesaj gönderdi:
“Yurtseverim, her Libyalıya ve zihinsel olarak diyorum ki, Libya'ya karşı savaşmak isteyenlerin karşısında ordunu (Hafter güçlerine) destekle.”

Dorda ayrıca, Libya parlamentosu'ndan, Türk ve Katar büyükelçilerinin Libya'dan sınır dışı edilmesini istedi.

"Beyaz şövalyenin Libya'yı kurtarmasını beklemeyin, ama her Libyalı o şövalye olmalı," diyen Dorda, "Hafter'in halefini istemeyen kimse ajan, terörist ve otorite öğrencisi" dedi.Kaddafi istihbarat şefi Libyalıları, "Türk askeri” karşısında birleşmeye çağırdı.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara