Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Kaddafi'nin bürokratları serbest bırakılacak

Libya'da uluslararası toplumun tanıdığı Tobruk merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Adalet Bakanlığı, Kaddafi rejimine mensup eski yetkilileri serbest bırakmak amacıyla iki karar yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 22:51:57

Kaddafi'nin bürokratları serbest bırakılacak

Adalet Bakanlığı, 7 Mart'ta “Adalet Bakanı Muhammed Nuri el-Feturi'nin (eski Askeri İstihbarat Genel Müdürü) Abdullah Muhammed el-Senusi'nin sağlık nedenlerinden dolayı serbest bırakılmasını emrettiğini” açıkladı.

BİR GÜN ÖNCE EK MAHMUDİ İÇİN KARAR VERİLMİŞTİ

Körfez Haberi'nin Şarku'l Avsat'tan aktardığı bilgiye göre Bakanlık, söz konusu karardan bir gün önce de Kaddafi döneminin son Başbakanı el-Bağdadi el-Mahmudi'nin serbest bırakılması yönünde bir kararın yayınladığını duyurmuştu. Feturi, karar çerçevesinde “el-Bağdadi Ali Ahmed el-Mahmudi'nin sağlık sebepleri dolayısıyla serbest bırakıldığını, kararın yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe gireceğini ve ilgili taraflarca uygulanacağını” belirtti.

El-Senusi ve el-Mahmudi, Fayiz el-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından kontrol altında tutulan Trablus'taki bir hapishanede tutuklu bulunuyordu.

HAKLARINDA İDAM KARARI VARDI

Trablus Mahkemesi, 2011 yılında Kaddafi rejimini deviren halk ayaklanması sırasında gösterileri bastırmak için harekete geçen isimlerden olmaları gerekçesiyle el-Senusi ve el-Mahmudi de dahil olmak üzere eski rejimin 9 sembol ismi hakkında idam kararı vermişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1051743_2

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara