Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kaddafi aşireti de, Hafter’e sırtını döndü

BAE, Mısır, Fransa ve Rusya destekli darbeci Hafter, Libya’da giderek yalnızlaşıyor. Kaddafi aşireti tüm üyelerinden, darbeci General Halife Hafter milislerinin yanından derhal çekilmelerini talep etti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-27 13:42:48

Kaddafi aşireti de, Hafter’e sırtını döndü

BAE, Mısır, Fransa ve Rusya destekli darbeci Hafter, Libya'da giderek yalnızlaşıyor.

Türkiye'nin, Başbakan Fayiz es Serrac Başbakanlığındaki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) verdiği askeri destek sonucu, savaş cephesinde aldığı ağır yenilgilerden sonra sessizliğe bürünen Hafter'e bir darbe de, öldürülen devrik lider Muammer Kaddafi'nin aşiretinden geldi.

Kaddafi (Kaddfa) aşiretinin Sosyal Konseyi'nden, Mereşal Halife Hafter liderliğindeki “Haysiyet Operasyonu”na karşı sert bir açıklama yayınladı.

118509472_640774549950658_3231571040427019918_n

"Kaddfa" aşireti tüm üyelerinden darbeci General Halife Hafter milislerinin yanından derhal çekilmelerini talep etti.

Açıklamada, Hafter'e bağlı Ulusal Ordu şehir yetkililerinden, Sirte'deki tüm tutukluların serbest bırakılması, "Kaddafi kabilesinin nüfus merkezlerine yaklaşmaktan kaçınmaları" ve Sirte'deki gösteri ve protestolara müdahale edilmemesi gibi taleplerde bulundu.

Hafter güçlerini, “Savaşılması gereken vahşi bir düşman” olarak nitelendiren açıklamada, Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun başlattığı “Haysiyet Operasyonu" na katılan kabilenin tüm üyelerine derhal geri çekilmeleri çağrısında bulundu.

Ayrıca, "Hafter'in Sirte'deki milislerine ait bir aracın, Kaddafi Aşireti üyesi yurttaş Nasser Awaidat'ın bir araçla ezilerek öldürülmesine karışanları da teslim etmesini" talep etti.

Taleplerin karşılanması konusunda Hafter'i uyaran Kaddafi aşireti, “Talepler karşılanmaması durumda, meseleler talihsiz sonuçlara yol açacak ve Haysiyet Operasyonu'nu savaşılması gereken bir düşman olarak göreceğiz ”dedi.

Kaddafi aşireti, vahşice öldürülen devrik lider Muammer Kaddafi''ye bağlı bir Libya aşiretidir ve Sirte ve Sebha şehirlerine yayılmıştır.

Libya hükümetinin Başkanlık Konseyi'nin ve petrol zengini ülkede hükümete meşruiyet ve otorite için savaşan Hafter'i destekleyen Tobruk Parlamentosu'nun eşzamanlı iki açıklamasına göre, Cuma gününden beri Libya'da ateşkes hüküm sürüyor.

Kaynak: Libya web siteleri
Çeviri: Feyza Akyıl

 

Haber Ara