Dolar

32,5020

Euro

34,7689

Altın

2.491,95

Bist

9.524,59

Kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Kaç kişi koronavirüs aşısı oldu? Koronavirüs aşısının çeşitlerinin olduğu açıklandı. Binlerce kişi, koronavirüs aşısı olmak için sıra bekliyor. Kimlere ne çeşit aşı yapılacak? Hastalığı atlatanlar aşı olacak mı? Kaç kişiye koronavirüs aşısı vuruldu? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-15 09:28:27

Kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

COVID-19'u geçirenlerde koruyuculuk bir müddet daha devam etmektedir. Bu koruyuculuk düzeyi kişiyi bir süre daha COVID-19'a karşı koruyacağından hastalığı geçirmiş kişiler aşı uygulanacak öncelikli gruplarda değildir.

AŞI OLAN KİŞİ SAYISINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaç çeşit Kovid-19 aşısı var?

COVID-19 için birkaç farklı aşı türü geliştirilmektedir.

Bu aşıların tümü vücudun bağışıklık sistemine COVID-19'a neden olan virüsü güvenli bir şekilde tanıtmayı ve yok etmeyi öğretecek şekilde tasarlanmıştır.
•Hastalığa neden olmayan ancak bağışıklık yanıtı oluşturan etkisizleştirilmiş virüs içeren aşılar (İnaktif aşılar).
•Hastalığa neden olmayan ancak bağışıklık yanıtı oluşturan zayıflatılmış virüs içeren aşılar (Canlı atenüe aşılar).
•Güvenli bir şekilde bağışıklık yanıtı oluşturmak için COVID-19 virüsünün yapısını taklit eden protein parçalarını kullanan protein bazlı aşılar.
•Güvenli bağışıklık yanıtı oluşturmak için COVID-19 virüsünün RNA parçacıklarını taşıyan hastalık yapıcı etkisi olmayan virüslerin kullanıldığı viral vektör aşıları.
•Kendi başına güvenli bağışıklık yanıtı oluşturan protein üretmek için genetik olarak tasarlanmış RNA ve DNA parçacıklarını kullanan son teknoloji bir yaklaşım olan m-RNA ve DNA aşıları. Kimlere Kovid-19 aşısı yapılacak?

Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.

Haber Ara