Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

Kabinede bakanlar değişti mi? Kabinede hangi bakan değişti? Yeni bakanlar kimler olacak?

Uzun süredir AK Parti'de kabine değişikliği olacağı iddia ediliyordu. Bu iddialar ilk kez AK Partili bir isim tarafından doğrulandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal '2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir.' diye yanıt vermişti. Vatandaşlar da Kabinede bakanlar değişti mi diye sormaya başladı. Peki Kabinede hangi bakan değişti? Yeni bakanlar kimler olacak? Kabinede şu ana kadar bir değişiklik açıklaması yapılmadı. Ancak kabinede değişecek ve yeni bakanların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-24 10:02:08

Kabinede bakanlar değişti mi? Kabinede hangi bakan değişti? Yeni bakanlar kimler olacak?

Uzun süredir AK Parti'de kabine değişikliği olacağı iddia ediliyordu. Bu iddialar ilk kez AK Partili bir isim tarafından doğrulandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal "2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir." diye yanıt vermişti. Vatandaşlar da Kabinede bakanlar değişti mi diye sormaya başladı. Peki Kabinede hangi bakan değişti? Yeni bakanlar kimler olacak? Kabinede şu ana kadar bir değişiklik açıklaması yapılmadı. Ancak kabinede değişecek ve yeni bakanların yakın zamanda açıklanması bekleniyor. 

SELVİ: YENİ İSİMLERİ ERDOĞAN'DAN BAŞKA KİMSE BİLMİYOR

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında bugün gerçekleştirilecek AK Parti Kongresi ve Kabine'de beklenen değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan bu kez AK Parti yönetimine daha fazla yoğunlaşıyor. Çünkü partiyi 2023 seçimlerine bu kadro götürecek" diyen Selvi, 'Erdoğan'ın açıklayacağı manifesto ne olacak?' başlıklı yazısında şunları söyledi:

"Hem isim olarak hem de Türkiye'nin temsili açısından MKYK listesinin farklı bakış açısıyla hazırlandığı ifade ediliyor. Erdoğan bu süre zarfında MKYK listesine alacağı isimler üzerinde yoğunlaştı. Yarın önce kongre, akşam saatlerinde ise yeni parti yönetimini belirleyecek. Ardından da hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak. Kabine değişikliği üzerindeki beklentiler pazartesi günü yoğunlaşmıştı. Ancak kongreden sonraya kaldı. Erdoğan'ın bu süre zarfında kabine değişikliği üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Zaten bir süredir Ankara kulislerinde kabine değişikliği konuşuluyor. Hatta kabine için oranlar veriliyor, kimlerin gideceği konuşuluyor. Bakan olacak isimler hakkında değerlendirmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başka kimsenin bilgisi yok. O kadar net söyleyebilirim.
Ama görünen o ki beklenen değil, beklenmeyen isimlerde de değişiklikler olabilir. Erdoğan hem partide hem kabinede Türkiye'yi 2023'e taşıyacak kadroları ortaya çıkaracak. Kongre konuşmasında ise 2023'ün perspektifini verecek."

ÜNAL: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal kabine değişikliği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada şunları dedi: "Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

BAKANLIKLAR BÖLÜNECEK Mİ?

24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel kabine değişikliğine dair flaş bir iddia geldi. Yiğitel bazı bakanlıkların bölüneceğini dile getirdi. İşte Yiğitel'in açıklamaları:  Bazı bakanlıkların bölünmesi de söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölünebileceğine yönelik çalışmaların devam ettiği konuşuluyor. Fakat kesinleşmiş bir şey yok."

YENİ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN VE NASIL OLACAK?

Dün Dicle Canova'nın olası kabine değişikliğine ilişkin aktardıkları şöyle;Sadece kulislerde konuşulanları aktarabileceğiz. Çünkü gerçekte kaç bakanlık değişecek ve bu değişim hangi yönde olacak tek isim biliyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan. Dün öğle saatlerinde kabinenin açıklanması yönünde beklenti çok yükselmişti Ankara'da. Ama öyle olmadı. Cumhurbaşkanı yeni kabinesini açıklamadı.Bugünse konuşulanlar kongreden sonraya kaldığı değişiklikler. Hem zamanlama hem de bu değişikliğin ne şekilde olacağını tek bir isim o da işte kabinenin başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyor. Ama derin kulislerde ne konuşuluyor? Elbette ki parti yönetimindeki değişim kabineye de yansıyacak. Şöyle yorumlar yapılıyor... İşte parti yönetiminde biraz daha siyaseten ağırlığı olan, günlük siyasi gelişmelere anında tepki verebilecek, medyada yer bulabilecek, tabanın da dikkate alabileceği bir takım akil isimlerin olacağı belirtiliyor. Buna karşılık kabinenin ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle biraz daha profesyonel isimlerden oluşması yani yine teknokrat ağırlıklı olması yönünde bir beklenti var Ankara'da.

Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. KASAPOĞLU

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi ELVAN

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY

Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK

Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ

Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU

Haber Ara