Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

Kabe'de Cuma namazı coşkusu

Kabe-i Muazzama'da cuma coşkusu yaşanıyor. Milyonlarca hacı adayı Kabe ve Mekke sokaklarında cuma namazını huşu içinde eda ettiler

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 19:04:54

Kabe'de Cuma namazı coşkusu
Kabe-i Muazzama'da cuma coşkusu yaşanıyor. Milyonlarca hacı adayı Kabe ve Mekke sokaklarında cuma namazını huşu içinde eda ettiler.

Ellerini semaya açan hacı adayları Allah'tan af ve mağfiret dilerken, gözyaşları içinde duygulu anlar yaşadı. Kabe'de namaz kılmak isteyen hacı adayları, gece yarısından itibaren Kabe'ye koştu. Sabah namazına kadar tavaflarını yapan hacı adayları, namazın ardından yine ibadet ve dualarına devam etti. Cuma namazına kadar Harem-i Şerif, ikinci ve üçüncü katı da dahil olmak üzere hiç boşalmadı. Boşalan her seccade daha yerinden kalkmadan yerine ikinci bir seccade serildi. Cuma namazı vakti geldiğinde Kabe'i Muazzama'daki heyecan zirveye çıktı. Hıncahınç dolan Mescid-i Haram'ın minarelerini bir kilometre uzaklıktan gören cadde ve sokaklarda yer bulan hacı adayları kendini şanslı olanlardan saydı. Cuma namazının ardından sokaklarda büyük coşku yaşandı. Mescid-i Haram civarındaki bütün cadde ve sokaklar, sel gibi akan bembeyaz insan yürüyüşüne şahit oldu. Mesfele, Mahpes ve Aziziye yönüne gruplar halinde akın eden Türk hacı adayları da Mescid-i Haram gidebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bazı hacılar ise cevre camilere akın etti.

Haber Ara