Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Kabataş'taki otobüs kazasına ilişkin davada karar

Otobüs şoförü 'taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-19 12:12:05

Kabataş'taki otobüs kazasına ilişkin davada karar
Kabataş'ta kullandığı özel halk otobüsüyle vapur iskelesine girerek 10 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Eyüp Er, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Eyüp Er ile kazada ayağından yaralan müşteki Recep Özsoy ve avukatları katıldı.

Özsoy'un avukatı Banu Çelenk, dosyaya gelen raporlarda kusur durumunun belirtildiğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Necip Varan da raporlarda şoförün kusurlu olduğunun belirtildiğini dile getirerek, "Tespit edilmemişse de aracın teknik bir arıza yaşadığı ortadadır. Müvekkilim 18 metre uzunluğundaki aracı yayalara çarpmamak için büyük bir çaba sarf ederek, kaldırıma, araçlara çarparak denize doğru sürmüştür. Elinden geleni yapmıştır. Bu hususların dikkate alınmasını istiyoruz." dedi.

Sanık Er ise elinden geleni yaptığını ve suçsuz olduğunu belirterek, beraat kararı verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan hakim Engin Bedir, sanığın "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan, suçun işleniş şeklini, suç konusunun önem ve değerini, meydana gelen neticenin ağırlığını, sanığın kusur durumunu göz önüne alarak, alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezasını 2 yıl 1 aya indiren hakim Bedir, trafik düzeninin gerektirdiği özen ve dikkat yükümlülüğüne aykırı davrandığı gerekçesiyle de Eyüp Er'in sürücü belgesinin 1 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Ağustos 2014'te sürücü Eyüp Er'in kullandığı özel halk otobüsüyle Kabataş iskelesi İETT otobüs peronları noktasında yolcuları alarak hareket ettikten sonra hakimiyetini kaybettiği, istikamet değiştirip taşıt yolu üzerinde bulunan Süleyman Durmaz'a ait ticari araca arka kısmından çarptığı, tekrar yön değiştirip çarptığı başka bir ticari aracı sürüklediği ve Bursa Deniz İskelesi (BUDO) önündeki demir parmaklıkları da kırarak denize doğru seyretmeye başladığı anlatılıyor.

Tekrar yön değiştirerek İDO iskelesi yönüne doğru hareket eden Er yönetimindeki otobüsün, iskelede bekleyen Kübra Dere, Recep Özsoy, Mine Küçük ve Neşe Ateş'e çarptıktan sonra kafenin duvarına çarparak durabildiği kaydedilen iddianamede, bu çarpma esnasında otobüste bulunan yolculardan Elif Balkeser, Mehmet Yavuz Karaduman, Selin Samur, Didem Akıncı, Berkan Hasan Güçin ve Sedat Kesim'in yaralandığı aktarılıyor.

Kaza sonucu 4 kişinin ağır şekilde, 6 kişinin de basit şekilde yaralandığı ve bu kişilerin sanıktan şikayetçi oldukları vurgulanan iddianamede, Eyüp Er'in "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Haber Ara