Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kabataş Lisesi'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- 'Emeği, güneşin altında çalışan bir işçinin alın terinden öğreneceksiniz. Vatan sevgisini, Suriyeli bir muhacir çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz. Kahramanlığı Ömer Halisdemir gibi yiğitlerin cesaretinden öğreneceksiniz' - 'Başarının anahtarı olarak gördüğümüz şu dört hususu bir kez daha sizlere hatırlatmakta fayda görüyorum; oku, düşün, uygula, neticelendir'- 'Si

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-18 13:13:51

Kabataş Lisesi'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrenmenin emek, disiplin, aşk, tutku ve fedakarlık istediğini belirterek, "Emeği, güneşin altında çalışan bir işçinin alın terinden öğreneceksiniz. Vatan sevgisini, Suriyeli bir muhacir çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz. Kahramanlığı, Ömer Halisdemir gibi yiğitlerin cesaretinden öğreneceksiniz." dedi.

Kabataş Lisesi'nde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Başkan Erdoğan, öğrencilere hitap ederek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Erdoğan, "Öğrenmek emek ister, disiplin ister, aşk, tutku, fedakarlık ister. Öğrenmek için aşkı olan, tutkusu olan, sevdası olan bir kişi ne şekilde olursa olsun bir yolunu bulur ve gayesini gerçekleştirir. Özellikle sabır ve sebat olmadan hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir. Mermeri delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir, aynı noktaya vuruşudur." dedi.

"Eğitim öğretim konusunda önümüze çıkan engelleri aşmanın yolu da bilmenin ve yeni şeyler öğrenmenin getirdiği mutluluğu hiçbir şeyin gölgelemesine müsaade etmemekten geçiyor." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunun yanında öğrenmenin bir süreç olduğunu ve bu sürecin beşikten mezara kadar ömür boyu devam edeceğini bilmemiz gerekiyor. Sabrı, belki küçük bir karıncanın mücadelesinden öğreneceksiniz. Vefayı, uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızın size sarılışından öğreneceksiniz. Açlığı, sokaktaki bir yoksulun ekmeği tutuşundan öğreneceksiniz. Emeği, güneşin altında çalışan bir işçinin alın terinden öğreneceksiniz. Vatan sevgisini, Suriyeli bir muhacir çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz. Kahramanlığı, Ömer Halisdemir gibi yiğitlerin cesaretinden öğreneceksiniz. Özveriyi, terör örgütünün kalleşçe şehit ettiği Aybüke öğretmenin fedakarlığından öğreneceksiniz. Coşkuyu, arkadaşlarınızla birlikte gittiğiniz bir futbol maçında öğreneceksiniz. Hasreti, annenizle bir süre ayrı kaldığınızda öğreneceksiniz. Kurumuş bir dere yatağından susuzluğu, kafeste çırpınan bir kuştan özgürlüğü öğreneceksiniz. Maviyi, gözyüzünden, kırmızıyı, gülden, sarıyı, ekinlerden, yeşilin güzelliğini Karadeniz'in uçsuz bucaksız ormanlarından öğreneceksiniz. Misafirperverliği bir Anadolu köylüsünün yüce gönüllüğünden öğreneceksiniz. Kimi zaman bir kitaptan, kimi zaman hikmetli bir sözden, kimi zaman da bir dostunuzun bakışlarından pek çok şey öğreneceksiniz. Okulunuz bitse de algılarınızı açık tuttuğunuz sürece hayat mektebinde her gün yeni şeyler öğrenmeye devam edeceksiniz. Günümüzün hız çağında öğrenmenin bir sabır gerektirdiğini aklınızdan asla çıkarmamanızı istiyorum."

Öğrencilere başarının anahtarını anlatan Erdoğan, "Başarının anahtarı olarak gördüğümüz şu dört hususu bir kez daha sizlere hatırlatmakta fayda görüyorum; oku, düşün, uygula, neticelendir." dedi.

Erdoğan, "Evet, her birinizin okumayı, okudukları üzerinde düşünmeye, düşündüklerini hayata geçirmeye, bunun neticesinde başarıya neticelendirme ile ben ulaşacağına inanıyorum. Ben sizlere güveniyorum. Sizlerin şu ışıldayan gözlerinde ülkemizin aydınlık geleceğini görüyorum. Burada yarının güçlü Türkiyesi'nin siyasetçilerini, öğretmenlerini, gazetecilerini, mühendislerini, mimarlarını, doktorlarını, iş adamlarını, sanatçılarını, sporcularını görüyorum." ifadelerini kullandı.

Sözlerini, Mehmet Akif Ersoy'un Nevruz'a şiirini okuyarak tamamlayan Erdoğan'a okul müdürü Selman Küçük ve iki öğrenci, okulun arşivinde bulunan, Çanakkale Cephesi'ne katılması için bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrencisi için yazdığı tasdikname ve not belgesini hediye etti.

Erdoğan, kendisine belge verilirken salondaki öğrencilere, "Bildiğiniz gibi Çanakkale Savaşı'nda 14 yaşında erkek ve kız öğrencilerimiz bu savaşa katılıyor. Bu millet böyle bir millet, bu millet küllerinden doğan bir millettir. İşte ben sizde de bunu görüyorum" dedi.

Programa, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul bahçesinde sohbet ettiği öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Haber Ara