Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

K. Kore'den 'nükleer deneme' açıklaması

Kuzey Kore, kıtalararası balistik füze monte edilebilen hidrojen bombası denemesinin 'mükemmel' bir başarıyla tamamlandığını duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-03 15:29:12

K. Kore'den 'nükleer deneme' açıklaması


Kuzey Kore altıncı ve en güçlü nükleer deneme gerçekleştirdiğini duyurmuş ve bu deneme nedeniyle bölgede 6.3 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Patlamanın nedeninin hidrojen bombası nedeniyle meydana geldiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da Japonya hidrojen bombası denendiğinin göz ardı edilmediğini duyurdu.

Kuzey Kore tarafından konuya ilişkin açıklamada, kıtalararası balistik füze monte edilebilen hidrojen bombası denemesinin "mükemmel" bir şekilde tamamlandığını duyurdu. Açıklamada, bombanın diğer denemelerden çok daha güçlü olduğu aktarılarak çok önemli bir gelişme olduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Atım Enerjisi Kurumu Genel Direktörü Yukiya Amano, nükleer denemenin "son derece kınanan bir davranış" olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise uluslararası toplumun "yeni provokasyona" karşı net bir şekilde tepki gösteresi gerektiğini dile getirdi.

Çin ise nükleer denemeyi şiddetli bir şekilde kınadıklarını dile getirerek, Pyongyang yönetimini "yanlış" adımlarına son vermesi konusunda uyardığını bildirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara