Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Juravlev: İdlib’deki çatışmalar, Moskova Anlaşması'ndan sonra azaldı

Rusya’nın Suriye’deki savaşan tarafların Uzlaşma Merkezi, İdlib’deki çatışmaların sayısının Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaların yürürlüğe girmesinden sonra azaldığını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 12:35:30

Juravlev:  İdlib’deki çatışmalar, Moskova Anlaşması'ndan sonra azaldı

Rusya'nın Suriye'deki savaşan tarafların Uzlaşma Merkezi, İdlib'deki çatışmaların sayısının Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaların yürürlüğe girmesinden sonra azaldığını belirtti.

Suriye'de savaşan tarafların uzlaşma Merkezi Başkanı Oleg Juravlev, geçtiğimiz gün Ankara tarafından kontrol edilen mevcut yasadışı silahlı grupların bombardımanın kaydedilmediğini söyledi.

Juravlev aynı zamanda Ain En Nuar ve Tanjara'nın iki yerleşiminde ateş açıldığını bildirdi. Bu yerleşimlere ateş Türkiye tarafından kontrol edilmeyen “Türkistan İslam Partisi” ve “El-Nusra Cephesi” çetelerinin oluşumları tarafından açıldı.

Hatırlanacağı üzere 5 Mart'ta İdlib ile ilgili Rusya-Türkiye müzakereleri Moskova'da yapıldı. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç saat boyunca özel olarak görüştüler ve ardından heyetlerle çalışmalar başladı.

Sonuç olarak, taraflar Suriye'deki durumu çözmek için önlemler üzerinde anlaşmaya vardı.

Haber Ara