Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

Joan Baez, Türk hayranlarından özür diledi

68 kuşağının kadın müzisyenlerinden Joan Baez, darbe girişiminin ardından Facebook hesabından yaptığı açıklamalar sebebiyle özür diledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 16:54:29

Joan Baez, Türk hayranlarından özür diledi

Baez, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'de vereceği konserin iptal edileceğini duyurmuş ve takipçileriyle şu mesajı paylaşmıştı:

"Türkiye'deki sevgili dostlarım, bugüne kadar gittiğim savaş bölgeleri, diktatörlük altında yönetilen ülkeler ya da sivil çatışmaların yaşandığı hiçbir yerde bugünün Türkiye'sinde kendini gösteren kadar büyük çapta ve öngörülemez bir tehlikeyle karşılaştığımı sanmıyorum."

Baez'in bu açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Diken'in haberine göre ünlü müzisyen, bunun üzerine Türkiye'deki hayranlarından özür dilediğini şöyle duyurdu:

"Türkiye'deki konserlerimi iptal ettiğim açıklamaya gelen tepkileri gördükten sonra, sözlerim nedeniyle üzülen, sinirlenen, hakarete uğramış hisseden veya kafası karışan herkesten özür dilerim."

Konseri iptal etme kararının zor bir karar olduğunu belirten Baez, sözleri üzerine çok düşünmediğini de söyledi:

"Bu ifadeler, Türkiye'de olan bitenleri televizyondan takip ederkenki hislerimi yansıtıyor. Sözlerim çok düşünülmüş, diplomatik ifadeler değildi. Açıkça anladım ki, bazı gözlemlerimi kendime saklayabilirmişim. Konserlerimi iptal etmek, alması çok zor ve acı bir karardı, bu yüzden geç karar verebildim. Orada olmayı çok istiyordum ve müzisyenlerim olmadan konser verebilsem kesinlikle gelirdim. Ama ekibimden kimseye benimle gelmesi için ısrar edemezdim. Dayanışma amacıyla yazdığım mektubun destek olmaktansa yaralayıcı olduğunu gördüm. Bu yüzden tekrar özür diliyorum. Sevgiyle, Joan Baez"

 

Haber Ara