Dolar

32,5830

Euro

34,8206

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

Jeep Wagoneer Geri Dönüyor

Jeep efsanevi Wagoneer modelini yeniden tasarladı. Daha çok arazi ile özdeşleşmiş olan markaüreteceği Wagoneer konsepti ile lüks arenaya kayacağının sinyallerini veriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 15:38:07

Jeep Wagoneer Geri Dönüyor

Cesur tasarım dili ve lüks detaylarıyla dikkat çeken Wagoneer ve Grand Wagoneer SUV şasesiyle üretilecek ve Jeep'in bu vizyonu çerçevesinde gelecek sene showroom'larda yer edinecek.

Chevrolet Tahoe,Ford Expedition hatta BMW X7 ve Cadillac Escalade gibilerine dahi rakip olacağı tahmin edilen Grand Wagoneer ve Wagoneer modelleri tüm modern teknolojiler ve daha fazlası ile rakiplerini zorlayacağa benziyor.

En çok bahsedilen teknolojiler dört çekiş sistemi, sürücü arazi destekleri ve gelişmiş yük çekebilme kabiliyeti olarak görünmekteyken araçta aynı zamanda sınıf belirleyici güvenlik donanımlarının da olacağı konuşuluyor.

Wagoneer daha alt kesime hitap ederken Grand Wagoneer'in bayrak taşıyıcısı olması bekleniyor. 60.000 ila 75.000 Amerikan Doları etikete sahip olacağı planlanan araçlarda ekipmana ve motor seçeneklerine göre 6 haneli rakamlara sahip fiyat etiketleri de görülebilecek.

Jeep'in gelecek vizyonu çerçevesinde eksperler araçların hepsinde birer hybrid seçeneği olacağını ön görüyorlar. Wagoneer'in en vurucu noktası ise şasi teknolojisinde monokok yerine daha dayanıklı ve araziye uygun olan gövde üzeri şasi teknolojisi kullanılacak olması olarak görülüyor. Bağımsız süspansiyon teknolojisi ve en az v6 motorla sunulması beklenen araçta aynı zamanda en çok vurgulanan ise sınıfındaki rakiplerinde dahi bulunmayan treyler çekebilme kapasitesi olarak karşımıza çıkıyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara