Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Jatomi'nin iflası binlerce üyeyi mağdur etti

Türkiye'ye hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede büyüyen Jatomi'nin iflası piyasalarda günün en çok konuşulan konusu oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 01:15:19

Jatomi'nin iflası binlerce üyeyi mağdur etti

Türkiye'nin pek çok bölgesinde faaliyet gösteren ve 8 şubesinde 40 bin üyeye hizmet veren Jatomi Fitness, bir gecede bütün şubelerini kapattı. Bir gecede bütün şubeleri tamamen kapanan Jatomi'nin binlerce üyesi büyük bir panik yaşadı.

Binlerce üye gün boyunca yetkililere ulaşmaya çalışan üyelerin büyük kısmı yetkililere ulaşamamaktan şikayetçi. Polonya merkezli şirketin merkezinden ise "Üyeler yasal süreci izlesin" açıklaması geldi.

Popüer spor salonları zinciri Jatomi Fitness iflas başvurusu yaparken üyelerin durumuyla ilgili net bir açıklama yok.

Resmi kanallar üzerinden net bir açıklama yapılmazken şirket, çalışanlarına gönderdiği mektupla Türkiye'deki faaliyetlerine son verdiğini ilan etti.

Şirketin İdari Direktörü Trevor Brennan, elektronik posta yoluyla bilgi vererek Türkiye'deki faaliyetlerinden ötürü ağır mali kayıplar yaşadığını öne sürerek duruma karşı koyamadıklarını savundu.

Süreçle ilgili bütün çözüm yollarını denediğini ifade eden Direktör, süreci başarıyla bitiremediklerini kabul etti. Jatomi'de çalışan personelin de uzun süredir maaş alamadığı iddialar arasında.

PERSONELE ÖZEL MEKTUP

Trevor Brennan'ın persoele gönderdiği mektupta geçen ifadeler şu şekilde:

“Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya'da 60'ın üzerinde spor kulubü bulunan “Jatomi Fitness & Spa” organizasyonunun bir parçası olarak 16.05.2011 tarihinde Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz gösterilen tüm çabalara rağmen hedeflenen başarıya ulaşamamıştır. Alınan önlemler ve gerçekleştirilen tasarruflar ile maliyet artışının önüne geçilmek istenmiş ise de maliyetlerin artarak devam etmesi Türkiye'deki yapılanmayı diğer şirketlerimiz içerisinde zarar eden ülke pozisyonuna sokmuştur. Sonuç olarak zararın katlanarak büyümesini önlemek amacıyla Türkiye'deki faaliyetlerimize son verilmesi ve şirketin içindeki iflas durumunun yetkili mahkemeye bildirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda şirketimiz faaliyetlerinin yarın itibarıyla sonlandırılacağı ve kulüplerin kapatılacağı hususlarını bilgilerinize sunarız. Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz.”

Haber Ara