Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

Jared Kushner, Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı'yı tutuklamasına izin verdi

Trump'ın damadı Kushner'ın Cemla Kaşıkçı katledilmeden önce Suudilere, ünlü gazeteciyi tutuklamaları için destek verdiği iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 18:42:29

Jared Kushner, Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı'yı tutuklamasına izin verdi

TIMEUTRK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

İngiliz sağının köklü yayın kuruluşlarından Spectator dergisinin Amerikan edisyonunda, Washington kulislerinden sızan bilgilerin yayınlandığı ‘Cockburn' isimli köşede gündeme getirilen iddiaya göre ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a Cemal Kaşıkçı'yı öldürmeden önce tutuklaması konusunda izin verdi.

GÖRÜŞME TÜRK İSTİHBARATI TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ

Konuyla ilgili iddianın arkasındaki kaynağın, Kushner ve Selman arasındaki telefon görüşmesinin Türk istihbaratı tarafından ele geçirildiğini söylediği belirtildi.

Türkiye'nin "Kaşıkçı cinayetinin önünü açan adım" olarak değerlendirilen bu görüşmeyi ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi için kullandığı da iddialar arasında.

MUHBİR KUSHNER-SELMAN İLİŞKİSİNE İLİŞKİN DE BİLGİLER VERDİ

Haberde, Ukrayna skandalıyla gelen azil soruşturmasında Trump aleyhine ifade veren muhbir sayısının yediye yükseldiği, bu muhbirlerden birinin de, Kushner'in Prens Selman'la ilişkisi hakkında Trump'ı zor durumda bırakabilecek bilgiler sızdırdığı iddia ediliyor.

Muhbirler arasında Yarbay Alexander Vindman ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Avrupa ve Rusya İşleri Direktörü Tim Morrison'ın bulunduğu belirtilirken diğerlerinin isimsiz CIA mensupları olduğu kaydedildi.

DEMOKRATLAR BU BİLGİYİ TRUMP'A KARŞI KULLANIYOR

Haberde muhalefetteki Demokrat partinin başkanlık ettiği ABD Meclis İstihbarat Komitesi'nin konuyu bildiği ve bu bilgileri Trump aleyhindeki azil soruşturması kapsamında kullanmayı planladıkları kaydedildi.

Kaşıkçı cinayetinin ardından Kushner'ın Veliaht Prens Selman'a "fırtınayı nasıl atlatacağı" üzerine tavsiyeler verdiği yönünde haberler yapılmıştı.

KUSHNER KAŞIKÇI İÇİN "TERÖRİST" DEDİ

Bu yılın Mayıs ayında ise Vanity Fair'in, Michael Wolff'un yeni çıkan "Kuşatma: Trump Ateş Altında (Siege: Trump Under Fire)" kitabına dayandırdığı haberinde, Kushner'in gazeteci Kaşıkçı'yı Usame bin Ladin ile bağlantılandırdığı yazıldı.

Kushner'in adı açıklanmayan bir gazeteciyle yaptığı kayıt dışı (off the record) görüşmede, Kaşıkçı hakkında, "Bu adam Kraliyet ailesindeki bazı hizipler ile Usame arasındaki bağlantıydı. Biz bunu biliyoruz. Gazeteci mi? Haydi oradan. Bu gazeteci olarak kendini maskeleyen bir teröristti" ifadesini kullandığı iddia edildi.

Kushner'in sözcüsünün, Vanity Fair'in kitaptaki ifadelere yönelik talebine geri dönmediği kaydedildi.

Haber Ara