Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

Japonya politika kulislerinde fısıltı 'Suga Japonya'nın lideri olarak öne çıkabilir mi?'

14 Eylül Japonya Liberal Demokrat Parti Cumhurbaşkanlığı seçiminde 534 oydan 377 oy alarak % 70’lik bir farkla Kabine baş sekreteri Yoshihide Suga seçime damgasını vurdu ve Başbakan Shinzo Abe'nin halefi oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-16 00:09:47

Japonya politika kulislerinde fısıltı 'Suga Japonya'nın lideri olarak öne çıkabilir mi?'


Ulusal güvenlik sorunlarının baş gösterdiği Japonya, salgın ve ekonomik sorunların yoğun olduğu bir dönem ile yönetimi Yoshihide Suga'ya devrediyor. Politika Konseyi Başkanı Fumio Kishida 89 oy aldı. Ülkenin eski Savunma Bakanı Shigeru Ishiba ise 68 oy aldı. Liberal Demokrat Partisi'nin Aşağı Meclis'te rahat bir çoğunluğu var, bu durum Suga'nın Çarşamba günü başbakan olmasını garanti haline dönüştürüyor.


Yoshihide Suga'nın ülkeyi yönlendirecek bir sonraki lider olarak seçilmesi, kamusal kişiliği noktasında ülkeyi heyecanlandıran bir diğer gelişmelerden sayılıyor.


Kriz yönetimi koordinatörü olarak bilinen ve bürokrasi manipülatörü kabul edilen Suga, aynı zamanda gizli teğmenlik yapmış bir lider olarak kabul görüyor.


Ülkede nasıl bir politik çözüm stratejisi geliştireceği merak konusu olan Suga'nın 3o yıldır siyasi bir hanedandan gelmeyen halk için bir yenilik oluşturuyor.


Japon medyasında ideoloji ilgisizi bir kişilik olarak olumsuz lansmanı yapılan Suga'nın ifade fraksiyonu bakımından dünyada nasıl bir imaj geliştireceği gelen eleştiriler arasında yer alıyor.


Çiftçi bir babanın oğlu olan Suga, politika deneyimi olmadığı için eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor.


Tüm bu olumsuz eleştirilerin yanında Suga'nın politika dünyasında “yalnız kurt” olarak anılması güçlü ve zayıf yönlerinin swot analizinin yapılması ülke gündemini meşgul eden bir faktör olarak beliriyor.

Haber Ara