Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Japonya’da 'terörle mücadele' yasası: Bazı suçların planlanması dahi artık suç sayılacak

Japonya’da tartışmalara yol açan ve ‘bazı suçların planlanmasının suç sayıldığı’ terörle mücadele yasa tasarısı Senato’da onaylandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-15 12:44:44

Japonya’da 'terörle mücadele' yasası: Bazı suçların planlanması dahi artık suç sayılacak

Japonya Başbakan Şinzo Abe yönetimindeki koalisyon hükümeti tarafından meclise sunulan yasal düzenleme Senato'nun onayından geçti.

Abe, Senatodaki oturum sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İnsanların hayatlarının ve varlıklarının korunması için yasayı uygun ve etkin bir şekilde uygulamak istiyoruz” dedi. Hükümetten yapılan açıklamada da yasayla özellikle Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'ndan önce muhtemel terör olaylarının engellemesinin hedeflendiği belirtildi.

Yeni yasaya göre, terörist grup ya da organize suç örgütü üyelerinin 277 suçun planlanmasına yönelik eylemlerde bulunması suç sayılacak.

Yasa, müzik kopyalamak, koruma altındaki ormanlardan mantar toplamak, tüketim vergisi ödemekten kaçınmak, apartmanların inşasını protesto etmek için oturma eylemi düzenlemek gibi daha hafif suçların da cezalandırılmasını öngörüyor.

Öte yandan, 11 Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenen yasaya karşı çıkanlar, bu yasanın ifade özgürlüğünü sınırlamak için kullanılabileceğini savunuyor.

 

Haber Ara