Dolar

32,5117

Euro

34,8195

Altın

2.423,58

Bist

9.708,61

Japonya Başbakanı Abe: Kuzey Kore'nin elinde sarin gazı olabilir

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Japon parlamentosunda yaptığı konuşmada Kuzey Kore'nin sarin gazı başlıklı füzeler kullanma kapasitesi olabileceğini belirtti. Daha önce Esed'in İdlib'de kullandığı ve dünya gündemine damgasını vuran sarin gazı karşısında neler yapılabileceğini söyleyen Japon Başbakan Abe'ye göre durum kritik.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 11:51:24

Japonya Başbakanı Abe: Kuzey Kore'nin elinde sarin gazı olabilir

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Esed'in İdlib'de kullandığı sarin gazı ve Trump yönetiminin Esed rejimine ait Şayrat Hava üssünü vurması ile dünya gündemine oturdu. ABD ve Kuzey Kore gerilimi ile bri kez daha gündeme gelen nükleer silahlar ve kimyasal silahlarla ilgili Japonya Başbakanı Shinzo Abe'den bir uyarı geldi.

Pasifik'te gözler Kore yarımadasına çevrilmiş durumda. Zira dün akşam Kuzey Kore'nin davaş durumuna geçtiğine dair haberler yayıldı. Çin'in de sınırına asker yığdığı belirtilmiş fakat Pekin yöneitmi bu haberleri yalanlamıştı.

ABE: KUZEY KORE SARİN GAZI KULLANABİLİR

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 
Japon parlamentosunda yaptığı konuşmada Kuzey Kore'nin yeni nükleer ve balistik füze testleri yapabileceğini belirtirken, "Kuzey Kore'nin 'sarin gazı' başlıklı füzeler kullanma kapasitesi olabilir" ifadelerini kullandı.

JAPONYA'DA SARİN GAZLI SALDIRI YAŞANMIŞTI

Shnzo Abe'nin 'sarin gazı' açıklamaları Japonya'da gündem yarattı. Japonya daha önce sarin gazlı bir terör saldırısının kurbanı olmuştu. 1995'te Japon kıyamet günü tarikatına mensup kişiler Tokyo metrosuna sarin gazlı saldırı düzenlemiş, saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi de zehirlenmişti.

ABD-KUZEY KORE GERİLİMİ

9 Eylül'den bu yana 5 kez nükleer test gerçekleştiren Kuzey Kore, 5 Nisan'da bir balistik füze testi daha yapınca ABD donanmasından gemiler yönünü Kore yarımadasına çevirmişti. Reuters, Japon donanmasına ait gemilerin de Doğu Çin Denizi'nde ABD güçlerine katılacağını iddia etmişti.

Kuzey Kore'de ise ülkenin kurucusu Kim Il-sung'un 105. doğumgünü etkinlikleri için hazırlıklar sürüyor. Kuzey Kore'nin en önemli ulusal bayramı olarak görülen ve 'Güneşin Günü' olarak adlandırılan gün daha önce askeri geçitler ve yeni silahların test edilmesi amacıyla kullanılmıştı.

Haber Ara