Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Japon İmparatoru Akihito'nun doğum gününe rekor katılım

Japon İmparatoru Akihito'nun tahttaki son doğum günü kutlamasına halktan büyük ilgi vardı. Kutlamalarda rekor katılım elde edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-24 13:37:43

Japon İmparatoru Akihito'nun doğum gününe rekor katılım

Japonya İmparatoru Akihito'nun tahttaki son doğum günü kutlaması rekor katılımla tarihe geçti. 85 yaşında giren Akihito, geleneksel olarak resmi tatil ilan edilen günde başkent Tokyo'daki İmparatorluk Sarayı'nda halka seslendi.

Yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı tören, 3O yıldır bu görevde olan Akihito için yapılan doğum günü etkinliğine gelen en büyük kalabalık olarak kayıtlara geçti.

Kalp ameliyatı geçiren ve prostat kanseri tedavisi gören Akihito, tahtı 30 Nisan'da 58 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Naruhito'ya devredecek.

Akihito'ya balkon konuşmasında eşi Kraliçe Michiko, oğlu Naruhito ve diğer aile üyeleri eşlik etti.

Balkon konuşmasında Japonya'ya önümüzdeki yıllarda kabul edilecek yabancı işçiler konusuna da değinen Akihito, "Umarım Japon halkı buraya çalışmaya gelecek işçileri sıcak bir şekilde karşılar" diye konuştu.

Ülkede yapılan son kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 65.8'i yabacı işçilerin kabul edilmesine karşı.

Şinzo Abe hükümetinin hazırladığı, gelecek 5 yıl içerisinde 345 bin yabancı işçi alımını öngören tasarısı meclisin üst kanadından geçmişti.Anayasal monarşiyle yönetilen Japonya'da imparatorun sembolik görevleri bulunuyor. Ülkedeki Şintoizm inancına göre kutsal görevleri yerine getirdiği inanılan imparator halkın birliğini temsil ediyor.

Akihito, 2 bin 600 yıldır babadan oğula geçen Krizantem Tahtı'na İmparator Hirohito'nun 7 Ocak 1989'da ölmesi üzerine 55 yaşında çıktı.

Ülkede 1817'de İmparator Koukaku kendi isteğiyle tahttan ayrılmıştı.

Haber Ara