Dolar

32,4256

Euro

34,4355

Altın

2.488,16

Bist

9.679,80

Jandarma personel alacak mı? Şartları nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Peki Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemler Başkanlığı hangi şartlarda kimler başvuru yapabilecek, maaşı ne kadar olacak. İşte ayrıntılar

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-05 19:19:04

Jandarma personel alacak mı? Şartları nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemler Başkanlığı normal ücretlerin iki katı ücretle çalışmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen bu duyuruda başvuru koşulları ve tarihleri açıklandı. Personel alımında aranan en önemli kriter KPSS şartının 70 olmasıdır. Alınan personele taban fiyatının 2 katı daha fazla para verileceği yapılan açıklama arasındaydı. Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman gerçekleştirilecek?

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı muhabere ve elektronik bilgi sistemler Başkanlığı KPSS puanı 70 ve üstü olan 4 sözleşmeli personelin alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda başvuru koşullarına ve başvuru tarihine yer verildi. Aradıkları en önemli kriter KPSS puanı 70 ve üzeri olmasıdır. Yapılan diğer açıklama ise çalışacak personele normal maaş durumunun iki katı ücret verileceği belirtildi. Başvurular ne zaman başlıyor? Nereden başvuru yapabilirim? Başvurular başladı 11 Mart tarihi 16:00' a kadar devam edecek. Başvurularınızı e-devlet sistemi üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi sayfasına girerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sadece internet ortamındaki başvurular kabul edilecek.

Aranan başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, memurlar kanunda belirtilen özellikleri taşımak, 18 yaşını tamamlamış veya kazai rüşt kararı almış olmak. Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen özellikleri taşımak, kamu haklarından yoksun olmamak, görevini devamlı olarak yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Daha önceki  memuriyet hayatında kendi isteği ile istifa ve sağlık nedeni hariç farklı bir nedenle işten çıkarılmamış olmak. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması. Terör örgütü vasfında bulunan örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarını, toplantılarına, yürüyüşlerine, mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak. Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak. Yapılan güvenlik soruşturmasında arşiv araştırmasının olumlu çıkması.

Aranan özel şarkıları nelerdir? Fakültede 4 yıllık olan bilgisayar, elektrik, yazılım elektronik, endüstri mühendisliğinden mezun olmak. Yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. Fen Edebiyat Fakültesi veya Eğitim fakültesinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümlerinden Fizik, Matematik ve İstatistik bölümlerinden mezun olmak veya bu bölümler üzerine denkliğinin bulunması.

Bilgi işlem sistemlerinden yazılım, tasarım ve donanım bu konularda bilgiye sahip olmak. En az 3 yıllık mesleki deneyim aranmaktadır. Bu mesleki deneyimin Bilişim Sistemleri üzerine olduğunu belgelerimiz gerekmektedir. Yoğun iş ortamında çalışabilmek ve grup içinde çalışmayı, paylaşmayı benimsemek. Üretici ve yenilikçi yaklaşım ağlarını öğrenmeye açık olmak. Analitik düşünme yeteneğine sahip olmak. KPSS'den en az 70 almış olmak. YDS puanı bulunuyor ise belgelemek. Bu alımda KPSS puanları yüzde yetmişi, yabancı dil puanı ise yüzde otuzu esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralama gerçekleştirilecektir.

 

Haber Ara