Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 18:28:57

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan eski üsteğmen Fatih Karaca, olay günü rutin mesaisine devam ettikten sonra evine gittiğini, akşam saatlerinde İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin kapatılması haberlerinden sonra DEAŞ saldırısı olabileceğini düşünerek birliğine gittiğini beyan etti.

Sanık Karaca, gece boyunca silah kullanmadığını ve konusu suç teşkil eden bir eylemde bulunmadığını savundu.

Darbe girişiminde bulunmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Karaca, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyetinin, evinde yapılan aramada ele geçirilen üç adet 1 dolar hakkında ise Karaca, "Bunlar kesinlikle bana ait değil. Bunlar evimizdeki beyaz bir çantadan çıkmış. Çanta, eşimin yeğenine ait. O paralar da muhtemelen düğünlerden topladığı paralar." savunmasını yaptı.

- "FETÖ üyesidir" beyanlarına "iftira" savunması

Eski yüzbaşı Mustafa Yivli, olay günü Güvercinlik'teki evinde olduğunu, askeri hareketliliğin başlamasından sonra da evinden çıkarak önce Kızılay'a, buradan da Jandarma Genel Komutanlığı yakınlarına gittiğini ifade etti.

Olay gecesi karargaha girmediğini iddia eden ve darbe girişimini radyodan öğrendiğini savunan Yivli, "Askeri kalkışma olduğunu öğrendikten sonra yaptıklarım darbeye karşı hareketlerdir." dedi.

Daha sonra, mahkeme heyeti tarafından FETÖ soruşturmaları kapsamında başka bir davada yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere itirafçı olan H.K'nin Yivli hakkındaki beyanları okundu.

Buna göre H.K, "Bana FETÖ yapılanması içerisindeki öğretmen seviyesi üzerinde bir görev verildi. Müdür yardımcısı diyebiliriz." diye konuştu.

İtirafçı H.K. sanık Yivli hakkında ise "Musa kod adını kullanan, kırmızı arabası olan, eşi bir bakanlıkta çalışan kişidir. FETÖ üyesidir." ifadelerini kullandı.

Kırmızı bir arabası olduğunu ve eşinin bir bakanlıkta çalıştığını doğrulayan Yivli, FETÖ üyeliği iddiasını ise "iftira" olarak niteledi.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Haber Ara