Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Jamaika

Jamaika, Orta Amerika ülkeleri arasında yer alır. Başkenti Kingston'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 17:36:33

Jamaika

Jamaika, Orta Amerika ülkeleri arasında yer alır. Başkenti Kingston'dur.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR

Dünyaca tanınmış Bob Marley, Sean Paul ve Shaggy gibi isimler Jamaikalı'dır.

DOĞAL ALAN BAKIMINDAN ZENGİN

Ülkede bulunan doğal alanların arasında ise kuru ve ıslak olan kireçtaşlı ormanlar, yağmur ormanları, nehir kıyısı ormanları, sulak alanlar, mağaralar, deniz çayırları ve mercan resifleri yer almaktadırlar. Portland, Saint Andrew ve Saint Thomas önemli şehirleri arasında yer almaktadırlar. 

RESMİ DİL İNGİLİZCE

Ülkede konuşulan dillerin başında ise Patois dili gelmektedir.  Resmi dil olarak ise İngilizceyi kullanmaktadırlar.  Diğer en popüler dilleri ise İspanyolca'ır. Ülkedeki halkın büyük bir çoğunluğu Hıristiyan'dır.

Ülkedeki tropikal yağmurlarının azaldığı ve şehrin daha az kalabalık olduğu Aralık ve Nisan ayları arasında ülkeye seyahat gerçekleştirilebilir.  Ülkede ihracatı yapılan ürünler ise boksit, alüminyum, şeker,rom ve kahvedir.

AĞIRLIKLI OLARAK DENİZ MAHSÜLLÜ MUTFAK

Ülke mutfağına bakacak olursak mutfaklarında daha çok deniz mahsüllerine yer vermektedirler. Mutfaklarında tarçın, sarımsak tozu ve kırmızı biberin yeri ayrıdır. Önemli yemeklerinden birisi de Gizzada adını verdikleri Hindistan cevizi, şeker, vanilya ve muskattan yapılmış olan yemekleridir.  İçeceklerine bakacak olursak en önemli kahve çeşitleri olan Jamaica Blue Mountain Coffee'leri oldukça meşhurdur.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara