Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

Jakamen dünyayı giydiriyor

Türkiye’de hazır giyim ve tekstil sektörünün pek çok markasının tohumlarının atıldığı yer İstanbul Mahmutpaşa ya da Sultanhamam’dır... Jakamen de bu yollardan geçerek büyüdü ve dünya markası oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-01 11:30:54

Jakamen dünyayı giydiriyor

Sivaslı Ayan Ailesi, çekirdekten yetişerek, Eminönü'nün tozunu yuttu. İlk yıllarında sadece pantolon üretimi yapsa da şu anda erkek giyiminin her alanında üretimi var. Aksesuardan ayakkabıya, trikodan jean'lere kadar tüm ihtiyaçları tek çatıda bir araya getiriyor.

Şirketi Mustafa Ayan kursa da şu anda işin başında ikinci nesil temsilcisi oğlu Celil Ayan bulunuyor. Ayan, 1997'de isim değişikliğine giderek kurumsallaşma kararı aldıklarını anlatıyor. Jakamen adıyla da 2005 yılında mağazalaşmaya gitmişler. Yurtdışına açılmaları da bu tarihe denk geliyor. Celil Ayan, ürün yelpazelerini hızla genişletmeye devam ettiklerini belirterek, bir erkeğin ihtiyacı olan tüm ürünleri farklı seçenekleriyle sağlayabildiklerini söylüyor. 

‘Spor-şık' trendi

Türk erkeklerinin giyim tarzını da değerlendiren Celil Ayan, şunları söylüyor: “Türk erkeği giyimde spor ya da klasik tarz olarak ikiye ayrılıyor. Son yıllarda ofis ortamlarının daha özgürleşmesiyle, şehrin yoğunluk ve hızına ayak uydurmak için daha dinamik ve pratik giyime ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaç son zamanlarda oldukça fazla erkeğin benimsediği bir stile dönüştü. Biz de değişimin takipçisi olarak tasarımlarımızda ‘casual' yani spor-şık tarzına da yer veriyoruz. Bu sezon taba, vizon, toprak tonları, bej tonları, kahveler ve lacivert tonlarını yoğun olarak kullandık.”

Başarı için hedef koymak önemli

Celil Ayan, iş hayatında başarılı olmanın sırrını da şöyle açıklıyor: “‘Varacağı limanı bilmeyen yelkenli için hiçbir rüzgâr elverişli değildir.' Bu atasözü benim için pusula niteliğindedir. Hedefinizi, isteklerinize göre tespit eder, bu doğrultuda ilerlerseniz başarı kaçınılmazdır. Gençler öncelikle kendilerini tanımalı.” 

Haber Ara