Dolar

32,5771

Euro

34,9797

Altın

2.419,13

Bist

9.722,09

İzmit Belediyesi Evsel Atıklar Konusunda Uyardı

İzmit Belediyesi yetkilileri, vatandaşlardan eski ev eşyalarını ve inşaat atıklarını boş alanlara atmamalarını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 12:18:43

İzmit Belediyesi Evsel Atıklar Konusunda Uyardı
İzmit Belediyesi yetkilileri, vatandaşlardan eski ev eşyalarını ve inşaat atıklarını boş alanlara atmamalarını istedi.

Eski ev eşyalarıyla inşaat atıklarını toplamak için özel ekipler oluşturulduğunu söyleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Eski ev eşyaları ve inşaat atıkları için ekipler oluşturduk. Bu ekiplerin görevi, mahallerdeki eski ev eşyalarını ve inşaat atıklarını toplamak. Yaklaşık 6 yıldan beri bu hizmeti veriyoruz. Bu konuda da sık sık vatandaşlara bilgilendirmeler yapıyoruz. Buna rağmen bazı kişiler, evlerindeki koltuk, çekyat gibi eski ev eşyalarıyla inşaat atıklarını arsalara, yol kenarlarına atıyorlar. Bu da görsel kirliliğe neden oluyor. Yol kenarlarına ve boş arsalara atık atanların tespiti halinde 105-11 bin 228 TL arasında cezai işlem uygulanmaktadır. Vatandaşlar, zor durumda kalmak istemiyorlarsa atıklarını çevreye atmasınlar" dediler.

İlgililer, ağaç dallarının boş alanlara atılmamasıyla ilgili olarak da uyarıda bulunarak, "Vatandaşlar, ağaç dallarını arsalara, yol kenarlarına atmasınlar. Bunları da eski ev eşyalarıyla ve inşaat atıkları gibi numaralı telefonu arayarak aldırabilirler" şeklinde konuştular.

Bu arada Zabıta ekipleri de çevre kirliliğine neden olanları affetmiyor. Turan Güneş Caddesi üzerinde rutin denetimlerde bulunan Zabıta ekipleri, bir iş yeri sahibinin kaldırıma moloz ve eski ev eşyası attığını tespit etti. Ekipler, çevre kirliliğine neden olan iş yeri sahibi hakkında yasal işlem yaparak Kabahatler Kanununun 41. maddesine istinaden 250 TL ceza kestiler.

Haber Ara