Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

İzmirli sendikacılar da endişeli: HDP Operasyonu bize uzanır mı?

CHP'den sonra İzmirli sendikacılar da HDP Operasyonu'nun kendilerine sıçrama ihtimali olduğunu düşünüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 11:53:11

İzmirli sendikacılar da endişeli: HDP Operasyonu bize uzanır mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Evrensel'den Metehan Ud, İzmirli sendikacılarla konuştu.

İşte sendikacıların ifadeleri:

Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan “Türkiye'nin sorunları milletvekillerini, belediye başkanlarını, gazetecileri gözaltına almakla çözülemez. Daha düne kadar 'Hakimiyet milletindir' afişleri asanların bugün milletin seçtiklerini tutuklaması açıktır ki halkın iradesini tanımamaktır. Olağanüstü hal uygulamalarının hukuku ortadan kaldırarak yeni bir rejim inşa ediyor olmasını kaygıyla izliyoruz" dedi. "Bir seçilmişin ancak seçimle gideceğini savunduklarını" dile getiren Doğan şunları söyledi: “Bu herkes için geçerli. Bir siyasi partinin başkanını tutuklamak demek savaşın fitilini ateşlemek demek. Bunun yarını, kişisi yok. Bu yarın sendikacıların da kapısını çalacak. Önünde hiçbir engel yok. Barışa, kardeşliğe ve demokrasiye her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Bunu sağlayacak olan işçilerin, emekçilerin birliğidir; emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesidir.”

"BUGÜN HDP YARIN CHP"

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ise 7 Haziran seçimleri sonrası gelişmelerin bunu gösterdiğini ifade ederek “Hükümet içine girdiği girdaptan çıkmak için Kürt kartına oynadı. Milliyetçilerin, ulusalcıların, muhafazakarların içinde olduğu bir cephe kurdular. Bunun için beğenmedikleri muhalefeti susturuyor. Bu bugün HDP, yarın CHP olacak. Saldırılar bununla kalmayacak” dedi.

CHP DE ENDİŞELİ

Cumhuriyet Gazetesi'nden İklim Öngel'in haberine göre CHP MYK'da HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından bunun CHP'ye de gelip gelmeyeceği konuşuldu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara