Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İzmir ve Batman'da sokak düğünleri yasaklandı

İzmir Valiliği, Gaziantep'teki canlı bomba saldırısından sonra sokak düğünlerini yasaklama kararı aldı. Batman Valiliği de açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasını yasakladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-10 23:18:51

İzmir ve Batman'da sokak düğünleri yasaklandı

Ajansların haberine göre Düğünlerin, 48 saat önceden ilgili polis birimine bildirilmesinin de zorunlu kılındığı kararda, yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu'na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan işlem yapılıp para cezası uygulanacağı, güvenlik güçlerinin düğünü sonlandıracağı yer aldı.

Yasak, cadde ve sokakların yanı sıra çevresi duvarla kapatılmamış tüm alanları kapsadı. Düğünlerin, 48 saat önceden ilgili polis birimine bildirilmesinin de zorunlu kılındığı kararda, yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu'na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan işlem yapılıp para cezası uygulanacağı, güvenlik güçlerinin düğünü sonlandıracağı yer aldı.

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta sokak düğününe yönelik düzenlenen intihar saldırısında, 56 kişi hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre IŞİD'in yaptığı açıklanan canlı bomba saldırısından sonra, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki sokak düğünleri için yasaklama kararı geldi. Ancak istihbarat birimlerinden farklı illerde de benzer saldırıların olabileceği yönünde bilgiler ulaşması üzerine, her il kendi sınırları içerisinde kararlar almaya başladı. İzmir Valiliği de Emniyet Müdürlüğüyle yaptığı değerlendirmeler sonrasında, sokak düğünlerini yasaklama kararı aldı.

DÜĞÜNLER DAĞITILACAK

İlgili tüm birimlere gönderilen karara göre, düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi açık alanlarda yapılan tüm eğlenceler yasaklandı. Yasak, cadde ve sokakların yanı sıra, çevresi duvarla kapatılmamış özel ve kamuya ait tüm açık alanları da kapsadı. Yasağa uymayıp düğünün yapılması halinde ise polis ve jandarma gibi kolluk güçlerine etkinliği sona erdirme yetkisi verildi. Ve yine yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu'na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan idari para cezalarının da uygulanmasına karar verildi. Ayrıca kapalı alanlarda dahi yapılsa, gerekli araştırma ve güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için düğün sahiplerinin, iletişim bilgileriyle birlikte 48 saat önceden en yakındaki ilgili polis birimine başvurmaları da yine karara bağlandı.

BATMAN'DA DA YASAK GELDİ

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, halkın huzuruna, can ve mal emniyetine, milletin birlik ve beraberliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması amacıyla yasaklama kararının alındığı bildirildi.

Açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin C fıkrası uyarınca Batman'da mülki sınırları içerisinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmamasına, bu gibi işlere tahsis edilen ve diğer kapalı alanlarda yapılmasına yönelik karar alındığı belirtildi.

Düğün salonu olmayan ilçelerde konunun kaymakamlıklara bildirilmesi gerektiğine yer verilen açıklamada, ilçelerin yerleşim yerlerinde konunun kaymakamlarca değerlendirilerek kolluk kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde hareket edilmesine istendi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Düğün salonları, otel ve özel organizasyon salonları ile kişilerin özel mülkiyetindeki işletme niteliği olmayan kapalı alanlarda yapılacak düğün ve benzeri etkinlikler için bağlı bulunduğu polis ve jandarma kuvvetlerine düğün sahibinin adı soyadı, iletişim bilgileri, etkinlik yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Kapalı mekanlarını kullandıran kamu veya özel kurum ve kuruluşların özel güvenlik hizmetlerinden yararlanması ve kolluk birimleri ile irtibat içerisinde olmalıdır. Alınan kararların yerel görsel ve yazılı medya yoluyla, belediyeye ait anons araçları ile merkez ve köylerde muhtarlıklar tarafından halka duyurulmalıdır."

Açıklamada, karar ve tedbirlere aykırı hareket ettiği tespit edilen sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümlerince idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Haber Ara