Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

İzmir depreminin mucizesi İnci Okan “Şefin Özel Konuğu”nda kahramanlarıyla buluşuyor

TRT Belgesel’de yayınlanan belgesel serisi “Şefin Özel Konuğu” yeni bölümde, İzmir depreminin mucize kurtuluş hikayelerinden biri olan İnci Okan ve kahramanları Edanur Doğan ile Mustafa Kaya’yı konuk ediyor. İzmir’in harika lezzetleri sofrada yerini alırken, İnci Okankendisini kurtaran ekibe verdiği sözü tutuyor ve kahramanlarına keman çalıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-20 17:54:43

İzmir depreminin mucizesi İnci Okan “Şefin Özel Konuğu”nda kahramanlarıyla buluşuyor

“Şefin Özel Konuğu” belgeselinde Ramazan Bingöl ve şefleriher bölümde Türkiye'nin çeşitli bölgelerine giderek, o yörenin mutfak kültürünü yansıtan bir yemek sofrası hazırlarken, bu özel masanın bir de özel konukları oluyor. Büyük kahramanlıklar başarmış, halkın içinden kişilerin seçildiği özel konuklar; canları pahasına büyük fedakârlıklar göstererek hayat kurtarmayı, insanlığa faydalı olmayı kendilerine görev edinmiş kişiler oluyor.

“Abla çok korkuyorum, elimi tutar mısın?”

Geçtiğimiz yıl İzmir'de büyük yıkıma neden olan depremde, 17 saat sonra enkazdan çıkarılan konservatuvar öğrencisi İnci Okan ve onu kurtaran Edanur Doğan ile Mustafa Kaya yarın akşam ekranlara gelecek belgeselin yeni bölümünde bir araya geliyor.

Deprem anında dışarı çıkmaya çalışırken göçük altında kalan İnci Okan'a ilk ulaşan isimler kurtarma ekiplerinden Edanur Doğan ve Mustafa Kaya olmuştu. Saatlerce moloz yığınının altında kaldığı için ayaklarını hissetmeyen ve panik yapan genç kızı hemşire Edanur Doğan sakinleştirmişti. İnci Okan'ın kendisini kurtarmak için mücadele veren UMKE ekibiyle girdiği diyalog ise yürekleri yakmıştı. UMKE görevlisi Edanur Doğan, “Abla çok korkuyorum, elimi tutar mısın?” diyen genç kızı bir yandan sakinleştirirken, diğer yandan damar yolu açarak ilk müdahaleyi enkaz altında yapmıştı. Saatlerce süren uğraşın ardından İnci Okan, başarılı bir şekilde kurtarılmıştı.

Kahramanlarına verdiği sözü tutuyor

İnci Okan, Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördüğü odasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile enkazdan kurtarılmasında önemli rol üstlenen kahramanlarını ağırlamıştı. Genç kız, tekrar ayağa kalkıp kahramanlarına keman çalacağına dair söz vermişti. Genç kız verdiği sözü TRT Belgesel'in “Şefin Özel Konuğu” yapımında gerçekleştiriyor. Depremin umut veren yüzlerinden olan ve tüm Türkiye'yi duygulandıran diyalogları ile hafızalara kazınan İnci Okan, programın izleyicilerine muhteşem bir keman ziyafeti vermeye hazırlanıyor.

“Şefin Özel Konuğu” yeni bölümüyle 21 Şubat Pazar (yarın) saat 21.00'de TRT Belgesel'de.

Haber Ara