Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 14:03:07

İzmir'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması"na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf ile vakfa bağlı 2 hastanenin yanı sıra Bursa'daki bir işletmede de arama yapıldığı, bazı evraklara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri'nin Türk Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu İzmir'deki Şifa Hastanesi, Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki başlatılan aramalar sürüyor.

Vakıfla bağlantısı bulunan Bursa'daki bir işletmede de talimatla arama yapıldığı evraklara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu belirtildi.

Aramanın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato tarafından "evrakta sahtecilik" ve "Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlama" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan kararla yapıldığı bildirildi.

Dosya kapsamında, aralarında profesörlerin de yer aldığı vakfın yöneticisi konumundaki 8 kişinin ifadelerine başvurulacağı kaydedildi.

- "Ticari faaliyetimiz yok"

TÜTAV'ın Bornova ilçesindeki binasında polis aramalarını sürdürürken, vakfı genel sekreteri Alaattin Şahin bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, evrakta sahtecilik iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

TÜTAV'ın 2012 yılı itibarıyla elinde bulundurduğu tüm mal varlıklarını Şifa Üniversitesi Hastanesi'ne devrettiğini ifade eden Şahin "Şu anda vakfımızın hiçbir ticari faaliyeti yoktur. Sadece bize gelen bağışları öğrencilere burs olarak veriyoruz ve hayır işleri yapıyoruz" dedi.

Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Hacıbeyoğlu ise aramaların yanlış adreste yapıldığını, üniversitelerinin markasına zarar verildiğini savundu.

Haber Ara