Dolar

32,5394

Euro

34,9000

Altın

2.426,77

Bist

9.722,09

İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması

İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 02:38:43

İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması
İzmir'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tümamiral Macit Arslan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarına ilişkin gözaltına alınan Tümamiral Arslan, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Personel Başkanı olan Tümamiral Arslan, ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

- Operasyon

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de olduğu 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden 2'si amiral 6 muvazzaf askerin savcılığa sevki için Genelkurmay Başkanlığına talimat gönderilmişti.

Bunun üzerine İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de yürütülen operasyonda 8 kişi gözaltına alınmış, 12 şüphelinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirlenmişti.

Genelkurmay Başkanlığına gönderilen yazı ile muvazzaf askerlerden Binbaşı H.Ö, merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş, Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. ile Binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'nin ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye götürülemedikleri kaydedilmişti.

Savcılık, gözaltındaki 8 kişi ile Binbaşı H.Ö'yü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkarılmasını talep etmişti.

İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi, Binbaşı H.Ö. ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y. ve F.D'nin tutuklanmasına karar verirken, R.A. ve Z.D'yi yurt dışı çıkış yasağı getirerek serbest bırakmıştı.

Hakim, 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında da "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" vermişti.

Hakkında yakalama kararı bulunan Binbaşı Ö.G, Eskişehir'de yakalanarak getirildiği İzmir'de tutuklanmış, teslim olan Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Binbaşı K.M. ise mahkemece serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan Binbaşı R.Z. de Rize'de yakalanarak getirildiği İzmir'de tutuklanmıştı.

Haber Ara