Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

İzmir'deki FETÖ'nün emniyet yapılanması operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 zanlıdan aralarında örgütte 'mahrem imam' olarak adlandırılan kişilerin de bulunduğu 11 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 14:09:44

İzmir'deki FETÖ'nün emniyet yapılanması operasyonu
İzmir'de düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 şüpheliden 11'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, meslekten uzaklaştırılan bazı polisler ile örgütte "mahrem imam" olarak adlandırılan kişilerin de bulunduğu 23 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına verdikleri ifadelerinden sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan şüphelilerden 11'i "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Diğer zanlılar yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Haziran'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda meslekten uzaklaştırılan bazı polisler ile sivil kişilerin "örgütün emniyet yapılanması içinde yer aldıkları" gerekçesiyle 23 şüpheliyi gözaltına almıştı.



Haber Ara